Військовий з Кіровоградщини перетворює метал у квітучі витвори мистецтва

фото novoukr-pravda.at.ua

Служба в армії – не тільки почесний обов’язок, але й іноді дає натхнення і можливість розкрити свої творчі таланти. Військовий з міста Новоукраїнки Степан Степанов, який проходить строкову службу в 145-у окремому ремонтно-відновлювальному полку (м. Миколаїв), серед суворих армійських буднів перетворює холодний метал на справжні витвори мистецтва.

Про це пише Інтернет-видання “Новоукраїнська правда”.

В умілих руках майстра не тільки стара військова техніка, яку Степан і його товариші по службі ремонтують для відправки в зону АТО, отримує нове життя, а й звичайний шмат металу набуває витончених рис.

Захоплення Степана – виготовлення квітів з металу – знайшло підтримку командування військової частини, і металеві квіткові композиції наш земляк почав виготовляти для могил загиблих учасників АТО. Також оригінальні металеві квіти Степан виготовляє для оздоблення території військової частини та на прохання товаришів по службі для могил їхніх померлих родичів, і як оригінальні подарунки мамам та коханим.

Квіти – з давніх часів були символом і радості, і скорботи. Їх дарували як із приємної нагоди, так і приносили на могили померлих, в знак пам’яті, смутку й журби.

Для того, аби шматок металу перетворився на гарний та витончений виріб, необхідно не лише знати технологію обробки металу, а й вкласти в нього живу енергію своєї душі. Джерело натхнення Степан бере просто із життя, до якого ставиться із позитивом.

Народився Степан Степанов у місті Новоукраїнка. Мама Степана померла в ранньому віці, тому довелось рости тільки з батьком та бабусею. В 2008 році після закінчення Новоукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №6 пішов навчатися до Новоукраїнського ПТУ №40 на електрогазозварника. Завершивши навчання в ПТУ почав вдома займатися зварювальними роботами: виготовляв мангали, коптильні, котли для бані і саун та інші вироби з металу.

Здобувши професію електрогазозварника Степан вирішив ще вступити на навчання до Ясинуватського професійного ліцею залізничного транспорту (Донецька область). А згодом влаштувався на роботу на Новоукраїнський КХП, пропрацювавши майже 5 років машиністом тепловозу, і паралельно навчаючись на заочному відділенні в Кіровоградському технікумі механізації сільського господарства здобув спеціальність “енергетик”.

Незадовго до призову на строкову військову службу Степанові запропонували роботу в рідному Новоукраїнському профтехучилищі на посаді майстра виробничого навчання, звідки й пішов виконувати свій почесний обов’язок – служіння Батьківщині.

Служити Степанові залишилось два місяці. Вдома на нього чекають батько, бабуся і друзі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар