Представники ПП “Вагран” знову затягують розгляд справи кропивницького “скандального гуртожитку”

08.02.2017 розгляд позову мешканця гуртожитку по просп. Університетському, 21 Миколи Вовкогона до ПП "Вагран"

Учора, 28 лютого, представниця ПП “Вагран” не з’явилася на судове засідання за позовом мешканця гуртожитку по просп. Університетському, 21 Миколи Вовкогона про скасування свідоцтва про право власності на цей будинок і за її заявою справу знову було перенесено.

Нагадаємо, мешканець гуртожитку по просп. Університетському, 21 Микола Вовкогон через суд намагається скасувати свідоцтво про право власності на цей будинок, яке ПП “Вагран” отримало у 2004 році.

Як розповів Першій електронній адвокат мешканців “скандального гуртожитку” Олексій Флоренко, представниця ПП “Вагран” Оксана Хижма не з’явилася на засідання через нібито хворобу. До суду від неї надійшло два клопотання – про відвід судді Людмили Кулінки та про перенесення розгляду справи. При чому, відвід судді представниця ПП “Вагран” просила не розглядати за її відсутності.

Суддя Кулінка все ж розглянула питання про відвід негайно і у цьому клопотанні представниці приватної фірми було відмовлено.

Оксана Хижма також заздалегідь надала суду лікарняний квиток і звернулась з клопотанням перенести розгляд справи.

У результаті суддя задовольнила це клопотання і перенесла засідання на 16.00 14 березня.

Як зазначає  адвокат мешканців “скандального гуртожитку” Олексій Флоренко, наступне засідання буде останнім за головуванням принципової судді Людмили Кулінки, оскільки у неї закінчуються повноваження. На його думку, представники приватної фірми затягують розгляд справи для того, щоб отримати головуючим “зручного” їм судді, який не буде таким прискіпливим і незаангажованим.

Нагадаємо, історія стосунків ПП “Вагран” та мешканців кропивницького гуртожитку по просп. Університетському, 21 тягнеться з 2004 року. Тоді приватна фірма отримала право власності на будівлю, а через деякий час почала продавати квартири, у яких протягом 10-20 років мешкають люди. Обурені мешканці, які цілими сім’ями фактично мають опинитися на вулиці, влаштовували безліч акцій протесту, аби привернути увагу до цього кричущого, на їх думку, шахрайства. Люди впевнені, що ПП “Вагран” стало власником будинку незаконно. Маючи статус гуртожитку будівля знаходилась у власності міста, і люди мали шанс на приватизацію житлової площі, де вони мешкали протягом тривалого часу, а тепер їх фактично викидають на вулицю.

З березня по червень 2016 року на площі Героїв Майдану перебував намет, який мешканці гуртожитку облаштували у знак протесту. Вони також неодноразово перекривали центральну вулицю Кропивницького і пікетували міськраду та управління силових структур. Наразі справа перейшла у русло судових розборок.

8 лютого, після безлічі клопотань та заяв про відводи судді, розгляд справи теж було перенесено.

Представник ПП “Вагран” домоглася чергового перенесення судового засідання у справі “скандального гуртожитку”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар