Селяни з Кіровоградщини розповіли заступнику Міністра юстиції України про факт рейдерського захоплення їхньої землі

фото minjust.gov.ua

Заступник Міністра юстиції України Павло Мороз зустрівся з селянами, що заявили про факт рейдерського захоплення їхньої землі у Кіровоградській області.

Про це пише сайт Мін’юсту.

«Команда Мін’юсту, як завжди, зробить усе від нас залежне для того, щоб майно повернулося до законних власників. Закликаю сторону, що вважає себе постраждалою у даному конфлікті, звернутися у першу чергу до правоохоронних органів! Адже розслідування справ, пов’язаних з рейдерством – безпосередня сфера відповідальності правоохоронців. Ми вивчимо скарги на дії реєстраторів, що сьогодні було подано до Мін’юсту, якщо ці реєстраційні дії були вчинені незаконно – Комісія Мін’юсту їх скасує», – звернувся до селян Павло Мороз

Павло Мороз особисто проглянув скарги громадян на предмет дотримання вимог чинного законодавства щодо їх оформлення.

За версією селян, компанія «Агрі Інвест Україна» незаконно заволоділа землею, долучивши до процесу рейдерського захоплення трьох реєстраторів. Люди стверджують: реєстратори здійснили відчуження землі від померлих осіб та людей, що проживають на окупованих територіях.

«Ми вивчимо скарги селян, за підсумками розгляду здійснимо детальне вивчення застосованої рейдерської схеми та розробимо законодавчий механізм, що дозволить уникнути таких ситуацій у майбутньому», – прокоментував Павло Мороз.

Нагадаємо, 30 січня селяни Благовіщенського району у знак протесту проти рейдерського захоплення їх земель перекрили трасу трасу Київ-Одеса, на кордоні Кіровоградської і Одеської областей. 31 січня ошукані селяни завітали на засідання 9 сесії обласної ради, де заявили, що знову перекриють трасу, якщо не припиниться незаконне захоплення їхніх земель.

фото minjust.gov.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар