Кропивничанам майже на 20% підвищили тарифи на тепло

Виконавчий комітет міської ради Кропивницького встановив для ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування і постачання на своєму засіданні учора, 25 жовтня. Зростання для населенням без теплових лічильників відбулося на 18,9% і тепер складає 40,89 грн/м².

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт міськради.

Економісти теплового підприємства перерахували розмір тарифів на свої послуги і подали їх на затвердження до виконавчого комітету міської ради. Відповідно до розрахунків і коригування після перевірки фахівцями управління економіки міської ради, вартість теплопостачання для користувачів послугами ДП «Кіровоградтепло» встановлена для населення у будинках з тепловими лічильниками – 1604,79 грн/Гкал. (зростання складає 12,7%), у будинках без приладів обліку – 40,89 грн/м². (зростання 18,9%), для бюджетних організацій – 1811,12 грн/Гкал (зростання 38,7%), інших споживачів – 1811,12 (зростання 9%).

Як повідомив під час засідання виконкому, начальник управління економіки Андрій Паливода, на рівень тарифу вплинули зростання ціни на природний газ для бюджетних установ (61%), електроенергію (27%), мінімальної заробітної плати (15%) та інших складових тарифу.

Члени виконкому емоційно взяли участь в обговоренні проекту рішення про встановлення тарифів для ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», але визначальною виявилася саме економічна складова питання. Понад 80% величини зростання вартості послуги припадає на збільшення ціни енергоносіїв, на що міська влада і підприємство не мають жодного впливу.

“Питання тарифів жодним чином не можна переводити у політичну площину, – наголосив міський голова Андрій Райкович. – Це економічне питання і його необхідно розглядати саме з таких позицій. У той же час я не рекомендую керівництву ДП «Кіровоградтепло» розцінювати сьогоднішнє рішення, як перемогу. Скоріше це величезна відповідальність. Громада вам довірила свій майновий комплекс, щоб ви професійно управляли ним і надавали якісні послуги населенню. Тож або ви ефективно виконуєте цю роботу, або громада буде вирішувати подальшу долю свого майна”.

Зазначимо, що міська комісія з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні ухвалила розпочати опалювальний сезон 22 жовтня.

А 25 жовтня, у Кропивницькому запущені в роботу усі котельні, крім найбільшої – Південно-Західної. Опалювати почали 534 житлових будинки із 797, що мають централізовану систему опалення.

Нагадаємо, через величезні борги кропивницьких теплових підприємств перед НАК “Нафтогаз України” у місті не могли розпочати опалювальний сезон – газовики відмовлялися розпломбовувати котельні.

Окрім того, міський голова Кропивницького Андрій Райкович доручив підготувати звернення до СБУ щодо перевірки обставин пошкодження газопроводу, який забезпечує постачання газу до найбільшої котельні обласного центру – Південно-Західної.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до Кропивничанам майже на 20% підвищили тарифи на тепло

  1. З якого це дива, коли центральна влада запевняла, що ніяких підстав для цього немає, бо немає підстав для підвищення цін на газ – головної складової теплових тарифів. Та місцева влада виконує лиш забаганки монополістів. «Начальник управління економіки міськради Андрій Паливода, наголошує, що відповідно до чинного законодавства без ухвалення рішення про підняття тарифу міськраді довелося б сплатити підприємству-теплопостачальнику різницю в тарифах. А це, вважає чиновник, – непосильне навантаження для міського бюджету.» Брехня! Бо центральна влада вже спрямувала великі кошти в місцевий бюджет на розвиток самоврядування, з якого і треба цій місцевій владі компенсувати цю різницю за тепло для населення, а не перекладати забаганки бізнесменів на плечі мешканців. До того ж: «Кабмин снизил цену на газ для отопления и ГВС бюджетных учреждений на 22%»
    http://oilreview.kiev.ua/2017/10/26/kabmin-snizil-cenu-na-gaz-dlya-otopleniya-i-gvs-byudzhetnyx-uchrezhdenij-na-22/
    Згідно чого всі підвищення тарифу на тепло – злочинно необґрунтовані лиш на догоду корумпованості влади та їх бізнес інтересам з місцевими баригами.

  2. Всі затрати від своєї діяльності бізнес структура ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” повинна була компенсувати з рахунків власного прибутку на власні забаганки, а не черговим підвищенням тарифів. Якби цей бізнес не був прибутковим, то ці ділки вже давно би від нього відмовились. А так – є можливість богувати і далі за рахуном населення.

Коментарі заборонені.