У Кропивницькому прокурора-хабарника поновили на посаді і збурили цим громаду

У Кропивницькому місцеві активісти зажадали пояснень від співробітниці обласної прокуратури. Взимку вона погоріла на хабарі. Але посади не позбулася. Чим закінчилася зустріч – розповідають “Подробиці”.

Шість з половиною тисяч доларів Світлана Клюкина вимагала у вагітної жінки, яка стала винуватицею ДТП. Суд дав їй умовно. Прокуратура подала апеляцію – посилити покарання. За винагороду Клюкина пообіцяла, що зможе відкликати цю апеляцію.

“За неприйняття такого рішення і відкликання своєї апеляційної скарги саме і була потрібна неправомірна вигода. 6500 доларів було для працівника прокуратури, 500 доларів – для посередника”, – говорить Віталій Опанасенко, заступник керівника відділу ГПУ.

Буквально відразу Клюкіну відпустили під заставу сто тисяч гривень. Від роботи усунули. Але вже за місяць вона знову з’явилася у прокуратурі. Тільки в іншому відділі. Чому хабарниця продовжує працювати – громадські активісти прийшли запитати в обласного прокурора. Із собою принесли сумку з іронічними написами і скаргою на ім’я Юрія Луценка.

Читайте також: Прокурор Кіровоградської обласної прокуратури, яка вимагала $6,5 тис. у вагітної, повертається до роботи

Співробітниця відділу з прийому громадян їх вислухала. Обіцяла доповісти. Але замість обласного прокурора – з’явилися поліцейські. Мовляв, у будівлі – підозрілі люди. Ось їх і викликали – розібратися. Активістів поліцейські уважно оглядають.

Нічого не виявивши, поліцейські йдуть. А співробітниця повідомляє в обласного прокурора зараз неприйомний день. Не можуть активісти і додзвонитися до Анатолія Коваленка. Телефон – не відповідає. Не вийшла до них і сама Клюкина. Хоча, впевнені люди, – вона у робочому кабінеті.

“На нашу особисту думку це показує єдину корупційну схему прокуратури, прикривання один одного, кришування з метою зберегти своїх і продовжити свого власного бізнесу, який дає їм можливість на копійчані зарплати жити як королі”, – говорить Микола Гречуха, громадський активіст.

Зачекавши ще трохи у холі – активісти пішли. Та за тиждень обіцяли повернутися і влаштувати мітинг.

Читайте також: Кіровоградський прокурор-хабарник працював бібліотекарем в Росії

Поширити:

Залишити коментар:

коментар