Патрульні Кропивницького можуть стати інструкторами з вогневої підготовки

Впродовж місяця кропивницькі інспектори патрульної поліції будуть навчатися навичкам інструкторів з базового рівня прикладної стрільби.

Програма включає в себе теоретичні та практичні заняття. Підготовка інструкторів відбувається за сучасною методикою прикладної стрільби. Тренерами стануть інспектори Київської патрульної поліції, а також інструктор з вогневої підготовки УПП Кропивницького, учасник АТО, Євген Нікітін. 

“Заняття сплановані таким чином, що наприкінці місяця залишаться найкращі, а решта – відсіється. Ті, хто успішно пройде відбір і здасть іспит, зможуть навчати своїх колег вогневій підготовці у Кропивницькому, або ж поїхати до Києва і стати інструктором з вогневої підготовки у столиці. Коли розпочиналися заняття патрульних було 20, а на сьогодні вже 6. Мені приємно працювати з поліцією Кропивницького. Інспектори мають гарну фізичну підготовку, усі вони мотивовані і цілеспрямовані, відчувається бойовий дух”, – зауважив київський інструктор з вогневої підготовки  Станіслав Денисов.

Від майбутніх інструкторів вимагається влучна стрільба за різних умов, серед яких стрільба у русі, з автомобіля, у темряві, робота в парі. Також патрульні мають вміти проводити роботу, яка спрямована на придушення вогню та демонструвати вправність і культуру поводження зі зброєю.

Враховується і час виконання завдання: витягти зброю і зробити влучний постріл інспектори мають за 2 секунди. Самі ж тренери цю вправу роблять за 1,5 секунди. Також на майбутніх інспекторів очікує  усний іспит: патрульні мають показати знання законів, інструкцій, мистецтво викладу теоретичного матеріалу.

«Така методика навчання суттєво відрізняється від тієї, що була раніше. За новітній рівень викладання прикладної стрільби хотілось особливо подякувати нашому ідейному натхненнику, куратору проекту підготовки поліцейських, колишньому спецпризначенцю Олегу Бабенко. Сьогодні ми бачимо готовність патрульних сприймати ці знання і ділитися ними» – зауважив інструктор з вогневої підготовки Назар Афанасенко (м.Київ ).

Іспити для новопризначених інспекторів відбудуться на початку серпня. До Кропивницького прибуде спеціальна комісія на чолі з Президентом Всеукраїнської федерації прикладних видів спорту Сергієм Львовичем, для вручення найкращим інструкторам  відповідних сертифікатів з вогневої підготовки. Після цього сертифіковані тренери передаватимуть свої навики особовому складу патрульної поліції.

Наразі курси інструкторів вже пройшли інспектори з Києва, Харкова, Одеси, Дніпра, Львова, Запоріжжя, Херсона і Миколаєва.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар