Матір-вбивця 12-річної дівчинки уникла тюрми

Олена Добродій / 14.12.2017

Сьогодні, 13 лютого, Кіровський райсуд присудив кропивничанці Олені Добродій, яка підозрювалась у вбивстві своєї 12-річної доньки, примусове лікування у психіатричній лікарні з суворим наглядом.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Судові слухання у справі тривали понад 9 місяців. Дослідивши всі обставини суд дослухався до доводів прокуратури щодо наявності достатньої кількості доказів по справі та ухвалив рішення про застосування до 36-річної жінки примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

2d3b9baf78b5f4b146169918b975112e.jpg
© UA: Кропивницький

Наразі рішення суду законної сили не набрало і може бути оскаржено в апеляційній інстанції протягом 30 днів.

До набрання ухвали законної сили жінка продовжуватиме перебувати в стінах Кіровоградської психіатричної лікарні.


Катерина Добродій / © фото із соцмереж

Нагадаємо, Катерина Добродій зникла 8 грудня 2017 року. Того ж дня батьки зниклої оголосили її у розшук і звернулися до поліції.

Як тоді розповіла мати Катерини, дівчинка вийшла зі свого помешкання на вул. Івана Богуна і мала поїхати до школи №14 на розі вул. Київської та Вокзальної. Але виявилося, що до школи вона не заходила. Не бачили дівчинку і водії маршрутних таксі, які курсують у цьому мікрорайоні.

Окрім поліції, до пошуків Катерини Добродій долучилися небайдужі люди та військові 3-го полку. Аби знайти дівчинку використовували навіть безпілотники.

Мобільний телефон дівчинки поліцейські знайшли через дві доби на Старій Балашівці. Поки 12-річну Катерину Добродій з 8 грудня шукало усе місто, її мобільний увімкнувся 10 грудня, о 4:25. Апарат знайшли на землі неподалік будинку Каті.

Тіло дівчинки знайшли 12 грудня неподалік Кропивницького, біля однієї з баз відпочинку у селі Обознівка.

На тілі Каті Добродій виявили ушкодження. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом умисного вбивства школярки, а наступного дня – затримали за підозрою у скоєнні цього страшного злочину матір загиблої – Олену Добродій.

13 грудня 35-річній Олені Добродій офіційно оголосили про підозру у скоєнні особливо тяжкого злочину. А 14 грудня за зачиненими дверима жінці обрали запобіжний захід.

Наприкінці січня Олену Добродій, яку підозрюють у жорстокому вбивстві власної 12-річної доньки Катерини, направили на стаціонарне обстеження з метою проведення судово-психолого-психіатричної експертизи.

Фахівці “Одеського обласного медичного центру психологічного здоров”я”, де жінка проходила стаціонарне обстеження, встановили, що на момент вчинення вбивства вона була “не здатна усвідомлювати свої дії та керувати ними”. Відтак прокуратура повідомила, що клопотатиме перед судом про примусові заходи медичного характеру.

26 червня черговий випуск телешоу “Говорить Україна” присвятили історії моторошного вбивства 12-річної школярки Катерини Добродій, у якому підозрюють її матір Олену. В ефірі ток-шоу, яке вийшло на екрани під назвою “Останній удар матері: шокуюче вбивство у Кропивницькому”, прозвучав жахливий факт, який раніше був невідомий суспільству – на тілі убитої дівчинки виявили сліди від 70-ти ударів сокирою, ножем і ножицями.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар