Ще один військовий з Кіровоградщини є серед полонених моряків

Роман Мокряк © "Новое время"

Серед українських моряків, яких напередодні військові РФ захопили у полон в Азовському морі, двоє уродженців Кіровоградщини. Про Андрія Артеменка із Новоукраїнки ми вже повідомляли. А згодом з’ясувалося, що у полоні окупантів також перебуває 31-річний капітан малого броньованого артилерійського катеру “Бердянськ” Роман Мокряк, уродженець села Карлівка Кропивницького району Кіровоградської області.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Про те, що Роман Мокряк є одним із полонених моряків повідомили на сторінці проекту “Повернись живим”. Як розповіли нашій редакції у обласному військкоматі, Роман – уродженець села Карлівка Кропивницького району Кіровоградської області.

Також кропивничанин Костянтин Поляков опублікував допис у Facebook, у якому повідомив, що навчався разом із Романом Мокряком на факультету історії та права Центральноукраїнського державного педагогічного університету.

Роман Мокряк до анексії Криму служив на єдиному українському підводному човні “Запоріжжя”. Про це у 2015 році писали журналісти сайту “Новое время”.

Мокряк п’ять років прослужив на підводному човні “Запоріжжя”. Коли в Криму зацвіла так звана “русская вєсна”, зі 101 чоловіка її екіпажу переважна більшість вирішила перейти служити в ЧФ РФ, проте Мокряк і ще 29 моряків не зрадили Україну. Старшину тоді особисто вмовляв командир підводного човна.

“Казав мені: Рома, залишайся, навіщо воно тобі треба? Потім старпом ходив за мною з цим же питанням. Я відповів: ви мене, звичайно, вибачте, але я їду назад”, – розповідав Мокряк.

Батьківщина, правда, не дуже оцінила цей вчинок – місця на березі старшині так і не знайшлося, він жив на кораблі – у 15-місному кубрику на катері “Прилуки”.

Уже сьогодні на одному із Телеграм-каналів країни агресора поширили фото пошкодженого військового катеру “Бердянськ”, яким командує наш земляк.

Нагадаємо, серед поранених російськими окупантами моряків є уродженець Новоукраїнки Андрій Артеменко.

Читайте також: Воєнний стан запровадили у 10 областях України

865adb4eb352ad09edb4e5d4764d6981.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар