Як у Кропивницькому СБУ імітувала звільнення заручників із літака

Координаційна група Антитерористичного центру при обласному СБУ провела планові тактико-спеціальні антитерористичні навчання на базі кропивницького аеропорту. В максимально наближених до реальних умовах підрозділи відпрацювали практичні дії з нейтралізації терористів, які захопили літак.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі СБУ.

За легендою навчань літак, що слідував рейсом Запоріжжя – Київ із 25 пасажирами на борту, у польоті захопили терористи. Після дозаправлення пальним зловмисники планували разом із заручниками вилетіти на непідконтрольну українській владі територію. При цьому, «терористи» вимагали два мільйони доларів та звільнення поплічника, який відбуває покарання в одній із виправних установ в регіоні.

В той же час, кілька умовних диверсійних груп намагались завадити проведенню антитерористичної операції в аеропорту шляхом вчинення диверсій в командному пункті силовиків та об’єктах критичної інфраструктури.

49dbd92cd8e6194ce0e471d16b68a11a.jpg

Завдяки злагодженим діям підрозділів УСБУ, Національної поліції, військових формувань Національної гвардії, «диверсанти» були виявлені та знешкодженні. На завершальному етапі навчань штурмова група нейтралізувала умовних зловмисників та визволила заручників, які перебували у літаку.

5f9a992e46d2a42e59cb5a14405a49b9.jpg

У тренуваннях взяли участь регіональні підрозділи СБУ, Національної поліції, Нацгвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Збройних сил України, органів державної влади і місцевого самоврядування та інші профільні структури.

Координаційна група проаналізувала результати виконаних завдань та відзначила високий рівень фахової майстерності та взаємодії всіх учасників заходу, спроможність виважено оцінювати ситуацію та ефективно виконувати свої функції в екстремальних умовах терористичних та диверсійних загроз.

Нагадаємо, на Кіровоградщині затримали бойовика “ДНР”.

Читайте також: Гранатомет, набої та бойові гранати: на Кіровоградщині виявили черговий схрон зброї

6dfcee58121e8f6b7c95cf9cd277d85e.jpg

056b8c0fcbe220979b229884e35a9991.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар