Дошкільнята з Бобринця отруїлися через антисанітарію

© pixabay.com

У Бобринецькому дитсадку «Сонечко», де в середині березня був зареєстрований спалах ротавірусної інфекції серед вихованців, а також захворіла мама одного з них, завершені протиепідемічні та профілактичні заходи з його локалізації та ліквідації. Під час перевірки експерти виявили ряд порушень. Причиною отруєння стали недотримання санітарних норм і правил.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ГУ Дежпродспоживслужби у Кіровоградській області.

Ці заходи затягнулися через те, що після виявлення антигену ротавірусу у вісьмох госпіталізованих дітей та контактної мами одного з них, в останні дні березня в дитячому садку захворіла ще одна дитина, якій був встановлений такий же діагноз. Тому освітній процес у дошкільному навчальному закладі був призупинений знову. Станом на 10 квітня поточного року всі діти, які перебували на стаціонарному лікуванні, виписані додому.

У зв’язку з реєстрацією останнього випадку ротавірусної інфекції у дитини спеціалістом Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області було проведено повторне обстеження закладу та встановлено, що порушення, виявлені при першому санітарно-епідеміологічному обстеженні, усунуті тільки частково.

Читайте також: Обурені батьки влаштували інспекцію у кропивницькому дитсадку

На підставі результатів санітарно-епідеміологічного обстеження (розслідування) та результатів лабораторних досліджень зроблено висновок, що причинами і умовами виникнення захворювання у вихованців ДНЗ є порушення вимог ранкового прийому до закладу (не проводився огляд дітей та опитування батьків щодо наявності симптомів простудних захворювань і кишкових розладів у дитини, відсутня відповідна для цього документація в групових осередках); недостатній запас дезінфікуючих засобів, які повинні застосовуватись при обробці примщень і устаткування закладу; до роботи допускаються працівники з порушенням термінів проходження обов’язкового профілактичного медичного огляду; не проводиться дезінфекція приміщень закладу, в т.ч. групових осередків, бактерицидними лампами. Виявлено також ряд порушень на харчоблоці, у веденні обліково-звітної документації з організації харчування, під час приймання продуктів харчування та продовольчої сировини, які надходять до закладу, не в повному обсязі контролюється їх безпечність та якість.

Матеріали направлені до правоохоронних органів області. На даний час проводиться розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 325 ч. 1 КК України, – порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Виконання плану заходів з покращення санітарно-технічного стану в дитсадку залишається на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар