Вісім дошкільнят отруїлися на Кіровоградщині

© Dreamstime

Вісім вихованців Бобринецького ДНЗ “Сонечко” з симптомами гострої кишкової інфекції госпіталізовані до центральної районної лікарні. Серед хворих – двоє дітей з ясельної групи та шестеро з молодшої.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ГУ Держпродспоживслужби у Кіровоградській області.

Дo інфекційного відділення центральної районної лікарні вони були госпіталізовані протягом 15-18 березня.

Попередній діагноз – гострий гастроентерит, клінічні прояви захворювання в деяких дітей схожі на ознаки ротавірусної інфекції. Стан дітей середнього ступеня тяжкості.

Для встановлення причин і умов виникнення випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію 19 березня фахівцями Бобринецького районного управління Держпродспоживслужби проведено санітарно-епідеміологічне обстеження дошкільного навчального закладу та позаплановий захід у формі перевірки харчоблоку з використанням засобів відеофіксації. Обстеження контактних осіб (персоналу ДНЗ, дітей, контактних), відбір та дослідження змивів, питної води, добових проб готових страв. Відібрані зразки доставлені для дослідження в Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України, аналізи в роботі.

Із 19 березня у дитсадку призупинили навчально-виховний процес до завершення проведення необхідних протиепідемічних, профілактичних заходів. Протиепідемічні та профілактичні заходи з локалізації та ліквідації спалаху продовжуються.

Заплановано проведення засідання Бобринецької районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Ситуація перебувaє на контролі управління.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар