Здешевлені контракти та забагато списаного майна: що аудитори познаходили в ЦДПУ

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Здешевлені контракти для студентів, невідпрацьована адресна допомога, незаконні витрати на зарплату та понаднормове списання майна університету, обхід процедури закупівлі під час оплати капітального ремонту – такі порушення виявили фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області під час ревізії у ЦДПУ ім. В. Винниченка за період діяльності вишу з липня 2014 року по жовтень 2017 року. Загалом зафіксували фінансових порушень на суму 4,2 млн грн. Серед них порушень, що призвели до втрат, на суму майже 1,6 млн грн. 

Інформує Перша електронна з посиланням на офіційний сайт Державної аудиторської служби України.

Зокрема, через укладання договорів зі студентами контрактної форми навчання, які вступали до університету протягом 2015-2016 років за вартістю послуг для вступників 2014 року, університет недоотримав надходжень на суму 717 тис. грн.

Водночас встановлено, що колишні студенти, які отримали адресну грошову допомогу, але звільнилися не відпрацювавши передбаченого законодавством терміну (3 роки), не повернули зазначених коштів до бюджету. Це призвело до недоотримання бюджетом понад 42 тис. грн.

За рахунок коштів загального фонду в університеті провели оплату комунальних послуг та енергоносіїв, спожитих під час надання послуг з платного навчання. Це призвело до покриття видатків спеціального фонду за рахунок коштів загального фонду на суму 628 тис. грн.

Також аудитори виявили незаконні витрати на оплату праці та понаднормове списання товарно-матеріальних цінностей на 181 тис. грн.

Крім того, без проведення процедури закупівлі університет оплатив капітальний ремонт будівлі навчального корпусу університету на суму майже 1,5 млн грн.

Матеріали ревізії передано до УСБУ у Кіровоградській області. Про результати контрольного заходу поінформовано Кіровоградську місцеву прокуратуру та Управління захисту економіки у Кіровоградській області. Через порушення законодавства з фінансових питань на двох посадових осіб університету складено протоколи про адміністративне правопорушення.

До установи застосовано зупинення операцій із бюджетними коштами та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар