На вулиці Великій Перспективній у Кропивницькому закрили гральний заклад, який маскувався під лотерею

Кіровоградською місцевою прокуратурою разом із Управлінням захисту економіки в Кіровоградській області ДЗЕ Національної поліції України та Управлінням СБУ в Кіровоградській області припинено діяльність чергового нелегального грального закладу в обласному центрі.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

«В рамках досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст.203-2 Кримінального кодексу України (зайняття гральним бізнесом), за фактом організації діяльності гральних закладів, в яких здійснюються азартні ігри, проведено санкціонований обшук у приміщені ігрового залу, що по вулиці Великій Перспективній та вилучено 46 одиниць грального обладнання, чорнові записи із обліком гравців та зроблених ними ставок. Зазначений ігровий зал діяв під егідою оператора лотереї М.С.Л., відносно якого Указом Президента введені спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції)», – розповів керівник Кіровоградської місцевої прокуратури Дмитро Прокопчук.

Крім того, накладено арешт на 7 ігрових автоматів, що замасковані під виглядом платіжних терміналів, які були вилучені з приміщень магазинів та автовокзалів у м. Кропивницький. Слідчі дії тривають.
Водночас, попри те, що Законом «Про заборону грального бізнесу в Україні» цей вид діяльності в державі заборонено, проблема існування його в м. Кропивницькому не вирішена.

«Незважаючи на те, що правоохоронцями вживається ряд заходів до протидії гральному бізнесу, зали з ігровими симуляторами знову відкриваються, інколи – невдовзі після проведення обшуку та вилучення всього обладнання. Охочих заробити на незаконному бізнесі штрафи не лякають, адже за мірками нелегальних казино – це копійки. Власники відразу закуповують відносно недороге аналогічне комп’ютерне обладнання та продовжують здійснювати незаконну діяльність», говорить прокурор.

У зв’язку з цим, Кіровоградська місцева прокуратура продовжує вживати вичерпних заходів з метою подолання цього незаконного промислу та закликає громадян сприяти у протидії цій незаконній діяльності.

«Усім небайдужим громадянам та тим, хто став свідком функціонування грального бізнесу, прохання повідомляти правоохоронні органи, зокрема, Кіровоградську місцеву прокуратуру, про зазначені факти з метою їх ліквідації та притягнення винних осіб до передбаченої Законом відповідальності», – закликає Дмитро Прокопчук.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар