Патрульні затримали водія з майже смертельною дозою алкоголю

Вчора, 21 липня, близько 23 години увагу патрульних поліцейських привернув легковий автомобіль, водій якого демонстрував агресивну манеру керування. Водій рухався по вулиці Севастопольській, був зупинений на вулиці Ярославській. Під час спілкування із водієм правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Як вияснилося, вміст алкоголю в крові водія становить 3,82 проміле, тоді як смертельна доза алкоголю у крові людини становить понад 5 проміле.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сторінку Патрульної поліції в Фейсбуці.

Патрульні поліцейські запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння відповідно до встановленого порядку на місці. Результати огляду показали, що вміст алкоголю в крові водія становить 3,82 проміле, що в 19 разів перевищує допустиму норму. Зазначимо, що смертельна доза алкоголю у крові людини становить понад 5 проміле.

Поліцейські склали відповідні матеріали про адміністративне правопорушення за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність водіїв за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу водія та швидкість його реакції. Матеріали справи передадуть до суду в п’ятиденний термін згідно чинного законодавста.

Правоохоронці відсторонили водія від керування автомобілем. Транспортний засіб доставили до постійного місця дислокації.

Світлина від Патрульна поліція Кропивницького.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар