Усіх затриманих фігурантів перестрілки у Кропивницькому взяли на два місяці під варту

Затримання фігурантів перестрілки у Кропивницькому

Усім трьом особам, які підозрюються у вчиненні стрілянини, яка відбулася 21 лютого біля Кіровського райсуду, обрали запобіжні заходи у вигляді 60 діб тримання під вартою.

Нещодавно завершилось судове засідання по останньому затриманому, і за повідомленням прес-служби прокуратури області, йому винесли аналогічний вирок, як і у випадку з попередніми двома – тримання під вартою строком 60 діб без права на внесення застави.

Нагадаємо, 21 лютого, у Кропивницькому біля Кіровського районного суду відбулася стрілянина. Аби спіймати злочинців, правоохоронцям довелося влаштувати “перегони”. Наздогнати правопорушників вдалося аж на виїзді з міста – уже після того, як вони змінили одну автівку на іншу.

16831914_1099952856781083_273543856876298283_n

У результаті стрілянини двоє чоловіків поранено – їх госпіталізовано до обласної лікарні. Справу кваліфікують як замах на вбивство. Ще двох осіб, причетних до стрілянини у Кропивницькому, оголосять у розшук.

Сьогодні, 23 лютого, у Кіровському районному суді м. Кропивницький суддя Олексій Галаган розглядав клопотання прокуратури про обрання запобіжних заходів фігурантам перестрілки.

Судові засідання проходили у закритому режимі. Протягом розгляду справ про обрання запобіжних заходів будівлю суду охороняла значна кількість озброєних працівників поліції, а також нацгвардіці з собаками.

16880781_1266157683459878_1182840393_o

За результатами судових засідань, усім трьом був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Суддею також було відмовлено у визначенні застави оскільки особи підозрюються у вчиненні злочину пов’язаного з насильством – у замаху на вбивство вчинене групою осіб за попередньою змовою.

Окрім того, за словами голови Кіровського суду Романа Петрова, слідчим суддею прийнято рішення про утримання вказаних осіб не в Кіровоградському слідчому ізоляторі, а в Черкаському. Таке клопотання було подано прокурором. Також були надані відповідні матеріали від Кропивницького УВП №14, про те, що існує ймовірна загроза дестабілізації оперативного стану і масових заворушень у зв’язку з особистостями затриманих.

Стрілянина у Кропивницькому: про замах на життя, перегони, обшуки та зброю у сумці

Ще двох осіб, причетних до стрілянини у Кропивницькому, оголосять у розшук

Аби уникнути масових заворушень, учасників кропивницької перестрілки утримуватимуть у Черкаському слідчому ізоляторі (ОНОВЛЕНО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар