Аби уникнути масових заворушень, учасників кропивницької перестрілки утримуватимуть у Черкаському слідчому ізоляторі (ОНОВЛЕНО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Затримання фігурантів перестрілки у Кропивницькому

Трьох учасників перестрілки, яка сталася 21 лютого біля Кіровського райсуду Кропивницького, у разі обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, доправлять до Черкаського слідчого ізолятору.


Про це Першій електронній повідомив голова Кіровського райсуду Роман Петров.

“Слідчим суддею прийнято рішення про утримання вказаних осіб не в Кіровоградському слідчому ізоляторі, а в Черкаському. Таке клопотання було подано прокурором. Також були надані відповідні матеріали від Кропивницького УВП №14, про те, що існує ймовірна загроза дестабілізації оперативного стану і масових заворушень у зв’язку з особистостями затриманих”, – розповів голова Кіровського райсуду.

Роман Петров
Роман Петров

Роман Петров також повідомив, що одному із затриманих вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

“Кіровським районним судом розглядається три клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою трьом особам, які підозрюються у вчиненні стрілянини, яка відбулася 21 лютого біля Кіровського райсуду. Перше клопотання розглянуто, воно задоволено – обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Суддею відмовлено у визначенні застави оскільки особи підозрюються у вчиненні злочину пов’язаного з насильством – у замаху на вбивство вчинене групою осіб за попередньою змовою”, – каже голова Кіровського райсуду Роман Петров.

Голова суду також зазначив, що рішення про розгляд справи у закритому режимі суддя прийняв правомірно, адже пункти ст. 27 КПК України “Гласність і відкритість судового провадження та його повне фіксування технічними засобами” говорить про випадки під час розгляду кримінального судового провадження, а слідчий суддя розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу.

“Вимоги гласності та відкритості в даному випадку не застосовуються. Суддя, за клопотанням прокурора або інших учасників судового процесу, має право прийняти рішення про розгляд вказаного клопотання за участі лише учасників судового провадження. З цього приводу є відповідна позиція Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ”, – наголосив Роман Петров.

Саме стороною обвинувачення було подано клопотання про проведення засідання за відсутності сторонніх осіб, лише за участі сторін провадження.

“Це пов’язано з таємницею досудового розслідування, з особистостями тих осіб, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення”, – зазначив голова суду.

Наразі у Кіровському райсуді Кропивницького триває засідання по обранню запобіжного заходу другому фігуранту справи. Як наголосив Роман Петров, цим двом підозрюваним інкримінується те саме звинувачення і маються ті самі обставини злочину, тому, ймовірно, слід очікувати аналогічного рішення судді, як і у випадку з першим підозрюваним – 60 діб арешту.

Читайте також:

Стрілянина у Кропивницькому: про замах на життя, перегони, обшуки та зброю у сумці

Ще двох осіб, причетних до стрілянини у Кропивницькому, оголосять у розшук

Поширити:

Залишити коментар:

коментар