Квіти-лялечки в долоньках (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Співробітники Кіровоградського обласного художнього музею напередодні 7 грудня, Дня пам’яті великомучениці Катерини й дня народження народного художника України Катерини Білокур, провели пересувну виставку «Творчий шлях Катерини Білокур» та майстер-класи з виготовлення новорічної іграшки «Квітів-лялечок» для учнів 2-х класів НВО «Багатопрофільний ліцей ФМШ – Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18».

Учні з захопленням та подивом переглядали репродукції картин Катерини Білокур: «Квіти за тином» (1935), «Півонії» (1959), «Букет квітів» (1959), «Квіти і овочі» (1959), «Натюрморт» (1960), прослухали розповідь про те, що природа – «натура» для художниці, яка завжди була її головним вчителем, а квіти – найулюбленішими мотивами, у зображенні яких вона вбачала високий сенс. Адже малюючи їх, митець неначе сягала найдосконалішої, найгармонійнішої краси, яку закладено природою в квітах.

На завершення розповіді діти охоче зайнялися виготовлення «Квітів-лялечок» із тканини. Зовсім згодом понад 120 рукотворних «Квіточок» наповнили класи школи.

Такі заходи проводяться традиційно, в рамках підготовки та проведення новорічно-різдвяних свят Кіровоградським обласним художнім музеєм у співпраці з загальноосвітніми закладами Кіровоградщини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар