Минулої доби у зоні АТО загинули 2 українських військових

Речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко / фото: uacrisis.org

Минулої доби у зоні АТО незаконні збройні формування у другій половині дня збільшили кількість та інтенсивність вогневих провокацій уздовж усієї лінії розмежування. Загалом по всій лінії зіткнення бойовики здійснили 17 обстрілів позицій Збройних сил України. Внаслідок цього загинули 2 українських військових, 1 отримав поранення. Ще двоє мають бойові травми.

Про це повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Внаслідок бойових дій поблизу Кримського двоє захисників України загинуло, один зазнав поранень та ще двоє отримали бойове травмування. Постраждалі воїни були оперативно евакуйовані до медичних закладів і наразі їх життю ніщо не загрожує», – повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Луганському напрямку бойовики 8 разів відкривали щільний прицільний вогонь по позиціях сил АТО.

«Найчастіше це відбувалося на підступах до Кримського, де ворог провів 5 обстрілів. У тому числі, із 120-та 82-міліметрових мінометів, загалом випустивши по наших позиціях 19 мін», – деталізував речник МОУ з питань АТО.

Неподалік Трьохізбенки, Луганського та Новотошківського бойовики обстрілювали українські позиції із 82-міліметрових мінометів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

«На найбільш зухвалі провокації наші військовослужбовці тричі відповідали противнику вогнем із гранатометів та стрілецької зброї», – додав полковник Лисенко.

«На Приморському напрямку за добу бойовики здійснили 9 прицільних обстрілів наших позицій і на кожен отримували від наших захисників потужну відповідь з усього наявного арсеналу зброї, не забороненої Мінськими домовленостями», – розповів речник МОУ.

Після 16:00 незаконні збройні формування обстріляли українські позиції поблизу Гнутового із 82-мм мінометів, озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї. Також бойовики вели вогонь із бойових машин піхоти по українських опорних пунктах неподалік Миколаївки, Водяного та Березового. У районі Невельського, Павлополя, Новотроїцького та шахти Бутівки незаконні збройні формування обстріляли українські позиції із гранатометів та стрілецької зброї.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар