Бандформування так званих «Л/ДНР» продовжили обстрілювати українські позиції

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
фото: ukr-online.com

Обстановка в районі проведення АТО залишається складною. Минулої доби бандформування т.зв. «Л/ДНР» продовжили обстрілювати українські позиції з інтенсивністю, не меншою ніж попередніми днями, використовуючи увесь спектр наявного озброєння, за винятком реактивної артилерії. Кількість порушень режиму тиші ворогом вчергове перевищила відмітку «100». Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Пише ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Відновилися ворожі обстріли у Станиці Луганській. Так, за минулу добу, там зафіксовано 6 випадків порушення режиму тиші противником – усі з легкого озброєння, включно зі снайперськими гвинтівками.

Вперше з початку місяця бойовики порушили режим припинення вогню під Щастям – двічі впродовж доби вони відкривали вогонь у Лобачевому.

У Кримському бандформування активізувалися після 9-ї години та до 18-ї години випустили по наших позиціях більше 60 мінометних мін, а також активно застосовували легке озброєння. Обстріли були короткотривалими та носили епізодичний характер. Після заходу сонця у Новоайдарському районі запанувала тиша.

Натомість найважчою обстановка на Луганському напрямку залишається у Попаснянському районі. Основні бойові дії тривали там до обіду та після заходу сонця, коли бандформування проводили мінометні та артилерійські обстріли наших укріплень. З опівдня до заходу сонця на цих рубежах бойовики епізодично відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 42 ворожих обстріл, половина яких – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Світлодарська дуга

У Луганському відразу після опівночі бандформування провели короткотривалий мінометний обстріл. Після цього спокійно на цій ділянці було наступні 15 годин, допоки бойовики не порушили тишу, відкривши вогонь з гранатометів. До кінця доби у цьому районі бандформування провели ще три короткотривалих обстріли, двоє з яких були мінометними.

Горлівський периметр

Основною гарячою точкою залишається Зайцеве. Там вранці ворог випустив майже 30 мін та більш, ніж три години відкривав вогонь зі стрілецької зброї, у тому числі зі снайперської. Після обіду до самого заходу сонця ворог на околицях окупованої Горлівки бойової активності не проявляв, а після 18-ї години знову відкрив вогонь з легкого озброєння у Зайцевому.

Пізніше сили окупанта провели мінометний обстріл Верхньоторецького, де також трохи згодом ворог впродовж години обстрілював наші позиції з легкого озброєння, у тому числі й зі снайперської зброї. Завершилася доба на горлівському периметрі масованим ворожим артилерійсько-мінометним обстрілом наших позицій у Зайцевому.

Авдіївка її околиці

Бойові дії розпочалися близько 6-ї ранку, коли ворог підтягнув танки до лінії зіткнення та відкрив вогонь з них, а також мінометів. Через дві з половиною години обстріли припинилися – тиша запанувала до 16-ї години. Після цього активність ворога поновилася з новою силою – обстріли тривали безперестанно до опівночі. Із арсеналу, використаного окупантом проти оборонців Авдіївки, вчора не застосовувалася тільки артилерія.

Район Донецького аеропорту

Відбулося по 2 ворожих обстріли в Пісках та Опитному. Кожен другий був мінометний. Трапилося це ввечері.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 26 ворожих обстрілів, зокрема 17 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Мар’їнський район

Вчора вранці противник відкривав вогонь з легкого озброєння. А вже після заходу сонця провів по одному мінометному обстрілу українських позицій у Мар’їнці та Красногорівці. Також у Мар’їнці ввечері активним був снайпер ворога.

Район Докучаєвська

Бойові дії вчора активізувалися. Так, відразу після опівночі бандформування провели потужний артилерійсько-мінометний обстріл Новотроїцького, випустивши 20 снарядів та 30 мін. Вдень зі сторони Докучаєвська ворог обстріляв з мінометів та озброєння на БМП тамтешні українські позиції. Там же була зафіксована активність ворожого снайпера.

Далі на південь один ворожий мінометний обстріл відбувся у Богданівці, а у Новогригорівці противник знову обстріляв наші позиції з гармат, випустивши 15 снарядів.

Ділянка фронту Павлопіль – Широкине

Тут ситуація залишається складною. Окупанти проводили обстріли на цих рубежах впродовж усієї доби. Як і раніше, важке озброєння російсько-окупаційні війська застосовували виключно засвітла. Найбільше дісталося оборонцям Водяного, на чиї позиції вчора противник випустив близько 30 артилерійських снарядів та понад 80 мін.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 42 ворожі обстріли, зокрема 12 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовий загинув, 12 отримали поранення і травми.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Українська влада підбила підсумки потужних обстрілів Мар’їнки та Новомихайлівки, які сталися ввечері 3 березня

В Мар’їнці ворожий снаряд залишив приватний будинок без даху. У Новомихайлівці внаслідок обстрілу з боку окупантів пошкоджено стіни та вікна будинку, згорів автомобіль.

Також до лікарні звернулася жінка з Мар’їнки, яка отримала травму 1 березня під час ворожого обстрілу.

В зоні АТО Військовослужбовці НГУ провели заняття з тактичної медицини для школярів у Луганській області

Санітарні інструктори розповіли та показали учням вибухонебезпечні предмети, а також показали, як правильно накладати турнікет.

В навчальному центрі «Десна» завершилися десятиденні навчальні збори з резервістами оперативного резерву

Цей захід проводиться вже друге. Тренування проводилися на базі Навчального танкового полку та Навчального механізованого полку.

У Одесі відбувся випуск старшинського складу відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту Національного університету «Одеська морська академія»

Навчання тривало 2,5 роки. Понад 30 випускників проходитимуть службу на кораблях та катерах, у військах берегової оборони та морської авіації, а також в навчальному центрі. Цього року набір курсантів до відділення військової підготовки планується суттєво збільшити.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар