“ЄврАзія” vs “Ятрань”: де у Кропивницькому поважають українську мову?

Я починаю свій маленький експеримент. Буду ходити кав’ярнями і рестораціями нашого славного Кропивницького і дізнаватись, як вони обслуговують клієнта, який абсолютно не розуміє російської. Треба боротись за свої права і за дотримання Законів.


Запрошую бажаючих ходити зі мною на каву. Буду рада компанії та однодумцям. Заодно і поспілкуємося.
Про кожен візит писатиму маленький блог.

Перший візит – ланч-кафе “Ятрань”

13934745_1371318992882943_4925620417633454053_nНа почин я обрала заклад, який прямо пов’язаний з нашим міським головою. Це ланч-кафе “Ятрань”. Зізнаюсь, що настрій перед походом у мене був більш ніж бойовий. Думала, що помахаю шашкою, зніму напругу.

Напругу зняла. Але в трохи інший спосіб.

Нас з Diana Bondarenko зустрів привітний офіціант, який надзвичайно швидко зорієнтувався і обслуговував нас українською.

Яким же було наше здивування, коли ми глянули в меню! Воно також українською!

Все було на дуже достойному рівні. І обслуговування, і смак страв. У нас навіть закралась думка, що офіціант читає мій ФБ, гляньте на ці патріотичні трубочки.

Я можу сміливо заявити, що в ланч-кафе “Ятрань” дотримуються Законів і поважають права тих, хто спілкується державною мовою.

Неочікувано але дуже приємно.

Другий візит – “ЄврАзія”

Кафе “ЄвроАзія” свого часу було моїм улюбленим місцем у Кропивницькому. Суші там були неймовірні. Потім, чи сушист змінився, чи я стала вибагливішою. Та менше з тим.

Меню звісно ж російською. На моє прохання принести україномовний варіант, офіціантка щиро здивувавшись мовила: “А вы, что па русски не панимаете?”.

Я й кажу їй, що ні. Вона відповіла, що українського меню нема, але вона може мені перекладати. До слова, сама вона жодного слова українською мені так і не сказала.

Усі свої зауваження я написала в книзі відгуків, сподіваюсь на реакцію керівництва закладу.

Коли я запитала офіціантку про те, якою б мовою вона мала зі мною спілкуватись, вона сказала, що “наверное на украинскам. Но ведь все же гаварят на русскам”…

Контрольним в мою голову став дзівнок у службу доставки цього ж закладу. Де на мою яловичину, я почула “яловичина – ета свинина?”…

Одним словом, боріться за свої законні права. Примушуйте всіх дотримуватись Законів.

А від “ЄврАзії” чекаю вирішення проблеми.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар