На Компаніївщині відсвяткували День бджоляра

Сьогодні, 19 серпня, у селі Виноградівка Компаніївского району з ініціативи громади села та громадської організації «Взаємодія» відбувся День бджоляра.

Святкування пройшло у рамках реалізації проекту соціальних інвестицій «Україна – житниця майбутнього», який підтримала відома у світі компанія “Монсанто”. День бджоляра відзначали весело – з піснями, танцями та різноманітними смаколиками. У Виноградівку приїхало багато гостей.

У святкуванні взяли участь помічник народного депутата України Станіслава Березкіна Андрій Малик, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, голова Компаніївської районної ради Вадим Спіктаренко, депутати обласної ради – Олександр Шевчук та Сергій Хільченко.

DSC_0683

Юлія Тірошко, представник компанії “Монсанто”, зазначила, що їхня компанія належить до соціально відповідального бізнесу.

«Ми інвестуємо в розвиток громад. Загалом отримали на конкурс 800 заявок з усієї України – 3 проекти підтримали. У тому числі й проект Виноградівської громади. У ході реалізації проекту будуть працювати 2 школи: одна для дітей, інша – для безробітних, які зможуть після навчання відкрити власну справу. Я надзвичайно вражена ініціативністю директора місцевої школи Миколи Дубіва та підтримкою фермерів і органів влади. Бажаю вам на цьому не зупинятися», – підкреслила вона.

1

Микола Дубів, директор Виноградівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Навчально-виховний комплекс (школа-дитячий садочок), розповів, що коли вчився у Дрогобицькому педуніверсистеті, був прихильником закриття шкіл.

«Але коли приїхав у село, зрозумів, що школа – це серце села. І якщо її не зберегти, то з карти України пропадуть наші Виноградівка, Ромашки, Травневе. Я почав думати, як школа може заробляти кошти, почав рахувати, скільки не вистачає. Вирішили знайти додаткове фінансування. Спочатку думали зайнятися обробітком землі. Потім виникла інша ідея – завести пасіку. У наших планах збільшити пасіку через три роки до 100 вуликів. Ми другий рік займаємося цим – у нас 34 бджолиних родини. Минулого року було 7 родин. А цього року ми виграли грант “Монсанто” і отримали кошти на пасіку. За кошти гранту придбано 28 бджоло-сімей, обладнана лабораторія бджолярства, проводяться навчання та семінари», – поділився директор школи.

^6CFA21DAC558EE93A9F2F338E42874AC6904D560D51608C9E1^pimgpsh_fullsize_distr

Голова Компаніївської районної ради Вадим Спіктаренко під час відкриття свята подякував усім, хто долучився до його організації:

«Я хотів би, щоб й інші села району продовжили естафету Виноградівки і ми відзначали перемогу в подібному конкурсі. Чи відкривали дитячий садочок або інший об’єкт».

DSC_0708

Вітання від народного депутата України Станіслава Березкіна передав голова благодійного фонду «Добротвір» Андрій Малик:

«Завдяки активним громадам Україна має велике майбутнє. І надзвичайно приємно, що на фоні того, що в Україні триває закриття шкіл, сьогодні у Виноградівці маємо абсолютно інший приклад. Тут школу зберегли та незабаром відкриють дитячий садочок. Від благодійного фонду Станіслава Березкіна ми хочемо подарувати сучасний дитячий майданчик, який буде встановлено у дворі школи».

8

3

DSC_0702

4

5

7
7

6

Поширити:

Залишити коментар:

коментар