Чемпіон світу з боксу Олександр Усик відвідав боксерський зал у Кропивницькому

Днями у Кропивницькому побував новоспечений чемпіон світу з боксу у важкій вазі за версією WBO, олімпійський чемпіон 2012 року Олександр Усик.

Завітав відомий боксер до найсучаснішого у місті залу “The Ring”, щоб поспілкуватися з юними спортсменами, які там тренуються.

Ледь переступивши поріг боксерського залу Олександр Усик відразу оцінив високий рівень його оснащення. Боксерський клуб “The Ring”, побудований за ініціативи підприємця Андрія Татарченка, йому дуже сподобався.

“Хороший у вас зал”, – відразу промовив чемпіон світу.

Олександр Усик у невимушеній та щирій обстановці поспілкувався з любителями боксу, вихованцями боксерського клубу “The Ring” та тренером хлопців, колишнім чемпіоном світу Віктором Фесечком. Спортсмен відповів на питання присутніх стосовно свого останнього боя з поляком Кшиштофом Ґловацкі, у якому Олександр завоював пояс чемпіона світу за версією WBO.

“За весь бій я не відчув жодного жорсткого удару від поляка. Трохи боліла бочина, Ґловацкі бив у бік, по стегну, мабуть для того, щоб зупинити мене”, – розповів Усик, показуючи на свій правий бік.

DSC_0870

Читайте також: У Кропивницькому юні боксери мають змогу тренуватися у надсучасному залі під опікою чемпіона світу

DSC_0872

Боксер розповів, що мав велике бажання влаштувати ефектний жорсткий бій з поляком, але його тренерський штаб наполягав не ризикувати.

“У крайньому раунді дуже чесалися ручки, хотілося влаштувати справжнє “big drum” шоу, але я виконував задачу, поставлену тренерським штабом”, – зізнався Усик.

Наразі, після важкого бою, і завоювання титулу чемпіона світу, боксер планує відпочити з сім’єю.

У одному з інтерв’ю тренер Олександра Усика Джеймс Алі Башир розповів, що в житті ще не бачив такої впевненості у боксерах, як у українця. За словами тренера, навіть коли він працював у команді Ленокса Льюїса, перед боєм вся команда хвилювалась. А у випадку з Усиком, його хвилювало більше, де повісити прапор України, ніж сам бій.

“Перед боєм я спочатку повісив прапор на стіну, але мені не сподобалось, як він там виглядав, і я перевісив його”, – з посмішкою розповів Усик.

Ці слова зал у Кропивницькому сприйняв оплесками.

Чемпіон світу зазначив, що він дійсно був впевнений у своїх силах, і невеличке хвилювання відчув вже під час виходу на бій. Також він наголосив, що не має ніякої ейфорії від того, що став чемпіоном світу.

“Відчуття звичайні, добре, що все так склалося. Немає ніякого відчуття, щоб кричати “Вау! Я чемпіон світу!!!”, – розповів Олександр.

Боксер розповів журналісту Першої електронної, що зал “The Ring”, куди він прибув для зустрічі, його приємно вразив і пригадав про свій перший боксерский зал у Сімферополі.

“Ви подивіться, який чудовий зал. Я вам скажу, що коли я прийшов у свій перший зал у Сімферополі, то у нас був один звичайний мішок з-під цукру, з якого вилазили нитки, коли ми били по ньому”, – поділився спогадами Олександр Усик.

Наостанок чемпіон світу поділився простим секретом успіху з кропивницькими юними боксерами. За його словами, головним рецептом успіхів є дисциплінованість та наполегливість.

“Якщо ви вибрали собі цей шлях, то треба ним йти. Він складний, тернистий, але ним треба йти і досягати своєї мети. І ніколи не потрібно здаватися. Ні в якому разі не здаватися”, – сказав Олександр.

Після спілкування з юними боксерами та шанувальниками цього виду спорту, Олександр Усик приділив увагу кожному присутньому – він терпляче фотографувався з усіма, і давав автографи на боксерських перчатках, клаптиках паперу та навіть мобільних телефонах.

У вихованців боксерського клубу “The Ring” буквально світились очі, коли вони мали змогу підійти поблище до свого кумира, і зафіксувати цю пам’ятну подію на фото, чи отримати автограф.

DSC_0913_

На думку Олександра Усика, такі зустрічі з молодими боксерами надихатимуть їх до більш наполегливих тренувань і посилюватимуть у них бажання йти до своєї мети, і досягати успіхів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар