Поки 63-річна кропивничанка в лікарні – її квартиру розбудовують нові власники

Нові власники квартири 63-річної кропивничанки Лілії Давидівни Спектор, яка вже майже три роки лікується у Кіровоградській обласній психіатричній лікарні, вже оселилися у колишньому помешканні старенької, а днями почали зводити ймовірно незаконну прибудову для розширення площі житла. Квартиру літньої жінки, яку “запустили” за шахрайською схемою дарування-продажу, подружжя придбало 1 березня цього року. Наразі вони вже виписали з помешкання стареньку і зареєструвалися там.

Нагадаємо, навколо квартири кропивничанки Лілії Давидівни Спектор, яка вже майже три роки лікується у психлікарні, розігралися неабиякі пристрасті. Помешкання літньої жінки за адресою вул. Юрія Олефіренка, 14а спочатку продали, “відправивши” Лілію Давидівну у США в м. Гладстон штату Орегон, потім подарували і знову продали.
Сама ж власниця квартири, з якою Першій електронній вдалося поспілкуватися, розповіла, що не підписувала жодних документів щодо своєї квартири.
Вже у березні 2017 року після низки продажів та дарувань до помешкання почали заселятися нові власники - подружжя, яке придбало квартиру через агенство нерухомості.

Відтоді нові власники помешкання Лілії Давидівни Спектор оселилися у цій квартирі, зробили ремонт, замінили старі вікна. А нещодавно почали зводити прибудову з торця будинку, а одне з вікон переробили на двері.

Пенсіонерка більше не прописана у власній квартирі

Про початок будівництва місцеві мешканці повідомили начальниці ЖЕО №1 Світлану Ковальову, яка сьогодні, 16 листопада, покликала представників ЗМІ, щоб розповісти про усі перипетії цієї детективної історії.

За її словами, 63-річну Лілію Спектор вже виписали з квартири, і вона досі перебуває на лікуванні в психлікарні у селищі Новому.

“Я особисто була в лікарні, спілкувалася з головним лікарем і начмедом, мені повідомили, що  жінку давно можна виписувати і відправляти додому. Але медики пообіцяли, що вони її не випишуть – будуть поки тримати там, бо у неї немає житла”, – повідомила Світлана Ковальова.

начальниця ЖЕО №1 Світлана Ковальова

Керівниця балансоутримуючого підприємства також розповіла, що нещодавно до ЖЕО приходила нова власниця, поводилася по-хамськи і відмовилася виплатити борги за комунальні послуги минулих років. У двокімнатній квартирі площею 42 м², яка раніше належала Лілії Спектор, ця жінка зареєструвала себе та двох неповнолітніх дітей.

“До нас вона приходила 11 жовтня – вже з договором купівлі-продажу. Вона – власниця квартири – вже й переоформила на себе усі особові рахунки. Бабусю вона виписала з помешкання 22 березня 2017 року, і провела процедуру відчуження житлової площі. На мою вимогу виплатити усі попередні борги за комунальні послуги, вона сказала, що не буде платити. І додала: “Я квартиру купувала, а не бабусю”, – каже Світлана Ковальова.

Наразі ж, за словами начальниці ЖЕО, нові власники квартири не виходять на зв’язок, двері квартири не відчиняють.

“Жодного документу на зведення прибудови ми не підписували, сусіди своєї згоди на це не давали”, – запевнила вона.

Аби розібратися у цій ситуації, керівниця ЖЕО запросила представників управління державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) міської ради, яке повинно погоджувати усі будівельні роботи у Кропивницькому.

“…Кого ти впускаєш??”

Представникам ДАБК вдалося поспілкуватися з новими власниками квартири – їх впустив у помешкання невідомий чоловік, який відкрив двері.

Коли інспектори заходили всередину звідти було чути голос жінки, яка сказала: “Кого ти впускаєш, я не можу зрозуміти”. Це видно на відео:

Через деякий час інспектори ДАБК вийшли і розповіли, що господарі не змогли пред’явити ніяких документів, які б давали їм право розпочинати будівництво:

“Сьогодні власники квартири повинні до нас прийти і надати всі документи, які мають. Зараз вони їх не надали. Власники пояснили, що документи наразі знаходяться у їхніх юристів і пообіцяли прийти до нас. Ми також повідомили господарям, що зараз необхідно зупинити будівництво. Коли вони нададуть якісь документи, ми перевіримо наявність усіх дозволів на це будівництво”, – повідомила головний інспектор ДАБК Катерина Рилова.

Інспектор також розповіла, які процедури повинні бути проведені, щоб будівництво було законним:

“Для того, щоб ця прибудова була законна, їм необхідно отримати дозвіл в нашій організації (ДАБК – ред.). Дозвіл надається на основі проекту, експертизи. Тобто перевіряється, які наслідки будуть для будівлі вцілому у разі зведення споруди. Після отримання будівельних паспортів або оформлення завдання на проектування – потрібна згода сусідів”.

Спецінспекція міськради, у свою чергу, днями склала протокол на власників помешкання за порушення правил благоустрою міста – захаращення комунальної землі. Про це журналістам у телефонній розмові повідомив керівник спецінспекції Андрій Максюта.

За його словами, за такі дії ініціатори будівництва будуть оштрафовані на суму від 340 до 1360 грн.

Поки нові власники обживаються у квартирі літньої кропивничанки, поліція намагається розплутати шахрайську схему, за якою зловмисники позбавили її житла. А 63-річна Лілія Давидівна Спектор не може повернутися у своє помешкання після лікування у психіатричній лікарні.

Перша електронна слідкуватиме за цією справою, і повідомлятиме читачам про усі зрушення.

Наразі вимальовується наступна схема, за якою жінку позбавили її квартири:

Початком цієї схеми є нібито підписання договору про представництво інтересів між Лілією Спектор та Цибулею Василем Олександровичем, який вже і продав квартиру.
Цей договір пацієнтка стаціонару психіатричної лікарні нібито підписала 18 лютого 2016 року в Сполучених Штатах Америки, у м. Гладстон штату Орегон.

Цибуля Василь Олександрович, який зареєстрований у селі Григорівка Новоукраїнського району Кіровоградської області, 20 січня 2017 року, від імені старенької, продав її квартиру кропивничанці Чудіній Ларисі Василівні. Продав за смішні гроші – 75 тис. грн (менше 3 тис. доларів).

23 лютого 2017 року пані Чудіна, через посередника Бутусова Володимира Дмитровича, дарує цю квартиру Рибаку Сергію Анатолійовичу.

А Рибак Сергій Анатолійович 1 березня 2017 року продав помешкання подружжю, яке нині є законним власником.


Кропивничанку, яка два роки лікується у психлікарні, «відправили» у США призначати довірену особу для продажу квартири

Продажу квартири самотньої кропивничанки, яка два роки лікується у психлікарні, розслідуватиме поліція

Кропивницька поліція відкрила кримінальне провадження щодо продажу квартири бабусі, яка вже два роки лікується у психлікарні

Квартиру кропивничанки, яка вже два роки лікується у психлікарні, пустили за схемою дарування-продажу

Нові господарі квартири кропивничанки, яка вже два роки лікується у психлікарні, вивозять її речі на смітник

Поширити:

Залишити коментар:

коментар