Зв’язок між хронічним запаленням і збільшенням ваги

© pixabay.com

З кожним роком медицина накопичує дедалі більше доказів про те, що одним з факторів, який впливає на коливання ваги, є стрес. Те саме можна сказати й про токсини навколишнього середовища, а також неправильне харчування. В сукупності ці фактори можуть призвести до хронічного запалення, яке є досить поширеним явищем.

Якщо ви хочете зупинити запалення і не дати йому зруйнувати ваші плани відносно схуднення, потрібно вжити певні профілактичні заходи, в тому числі вживаючи вітаміни при стресі.

Що таке запалення?

Між хронічним запаленням та нашою здатністю (або нездатністю) скидати зайву вагу існує прямий зв’язок. Варто зауважити, що хронічне запалення відрізняється від гострого не лише симптоматикою, а й особливостями протікання. Гостре запалення — це реакція організму на негайну проблему, наприклад, ураження шкіри, забій ноги або укус комахи. В цих ситуаціях активується механізм самозцілення організму, в рамках якого можна спостерігати короткочасну запальну реакцію.

В той час, як хронічне запалення триває значно довше. Це відповідь на більш серйозну проблему всередині організму. Крім збільшення ваги, хронічне запалення пов’язане майже з усіма серйозними патологіями, включаючи онкологію, хвороби серця та діабет 2 типу.

Хронічне запалення та синдром дірявого кишківника

Якщо ви маєте справу з хронічним запаленням, у вас, можуть бути проблеми з травленням. Синдром дірявого кишківника — одна з таких проблем. Він ушкоджує травний тракт, а також інші органи та функції організму. Про наявність цього захворювання свідчать наступні симптоми:

  • Здуття, підвищене газоутворення.
  • Діарея, закреп.
  • Біль в животі та суглобах.
  • Харчова алергія.
  • Втома, головний біль.
  • Нестача енергії.
  • Проблеми зі щитоподібною залозою.
  • Збільшення ваги.

Синдром дірявого кишківника часто призводить до діабету та ожиріння. Якщо ви підозрюєте, що ваша нездатність схуднути пов’язана з хронічним запаленням травної системи, подумайте про те, щоб пройти тест на синдром дірявого кишківника.

Які найпоширеніші причини хронічного запалення?

Хронічне запалення може бути викликане одним із кількох чинників або їх поєднанням:

  • Вживання занадто великої кількості цукру та/або оброблених харчових продуктів, що містять хімікати та пестициди.
  • Забруднення навколишнього середовища: погана якість повітря та брудна питна вода.
  • Інфекції та травми, які довгий час не лікують.
  • Аутоімунні захворювання, такі як вовчак, артрит та діабет 1 типу.
  • Тривала дія промислових хімікатів та інших подразників.

Ожиріння, куріння, алкоголь, хронічний стрес та дефіцит поживних речовин сприяють розвитку хронічного запалення. Хронічний стрес підвищує рівень кортизолу в організмі, що пов’язано зі збільшенням об’єму жиру в області живота. Дефіцит вітамінів B6, B12 та D також пов’язаний із запаленням та збільшенням ваги.

Які продукти здатні усунути запалення?

Для того, щоб зменшити запалення, переконайтеся, що у вашому раціоні присутня достатня кількість чистої води, органічних фруктів та овочів (особливо ягід та листової зелені), жирної риби, авокадо, ферментованих продуктів (кімчі, квашена капуста, чайний гриб).

Ягоди, такі як ожина, чорниця та малина, містять протизапальні сполуки, які називаються антоціанами. Це антиоксиданти, які знижують ризик розвитку онкологічних захворювань.

Жирна риба (лосось, тунець, скумбрія, сардини, оселедець та анчоуси) містить велику кількість жирних кислот омега-3, які чинять протизапальну дію та допомагають знизити ризик серцево-судинних захворювань, патологій нирок та діабету.

Інші продукти, які зменшують запалення, включають овочі сімейства хрестоцвітих, такі як: броколі, капуста, різні види перцю, гриби, оливки, оливкова олія, а також зелений чай.

Отримати достатню кількість корисних речовин з продуктів вкрай складно. Адже багато людей просто не їсть їх в тій кількості, в якій це необхідно. В цій ситуації на допомогу приходять спеціальні дієтичні добавки, вітамінні комплекси та антиоксиданти, які дозволяють отримувати поживні речовини в необхідній кількості.

Чи можуть пробіотики допомогти зменшити запалення?

Пробіотики — це корисні бактерії, які допомагають витісняти шкідливі кишкові бактерії, що провокують розвиток запалення. Вживання продуктів і добавок, що містять пробіотики, може допомогти зменшити запалення. Пробіотики також допомагають запобігти ускладненням, пов’язаним з тривалим прийомом антибіотиків.

Пробіотики купити можна на сайті інтернет-магазину Shop Anti-Aging. Це ідеальний варіант для людей, які турбуються про своє здоров’я.

Як зменшити запалення?

Усунути хронічне запалення допоможе:

  • Вживання здорової їжі.
  • Повноцінний сон. В складних випадках доцільно вживати вітаміни від безсоння.
  • Зменшення впливу токсинів та хімікатів.
  • Підтримання фізичної активності.
  • Регулярне перебування на свіжому повітрі.
  • Використання нетоксичних або органічних побутових засобів для чищення, косметики.
  • Відмова від куріння та інших шкідливих звичок.
  • Медитація, йога та глибоке дихання.

Всі ці фактори здатні допомогти у боротьбі із запаленням, врегулювати імунну систему, вивести вільні радикали в організмі та усунути дискомфорт.


Пам’ятайте:
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар