На виставці у Гаазі представили книгу з Кіровоградщини (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
© Сергій Шульга | Facebook

Збірка традиційних рецептів із Кіровоградської області “Смачна Кропивниччина”, яку видала громадська організація “Баба Єлька”, представлена на виставці у Гаазі (Нідерланди).

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ГО.

“Смачна Кропивниччина” стала одним із посібників, які розповідають про українську культурну ідентичність українцям за кордоном. Її можна знайти у бібліотеках українських шкіл у Нідерландах.

“”Смачна Кропивниччина” потрапила на виставку завдяки Марині Старик, яка працює в українській школі “Джерело” в Амстердамі.

Під час свого виступу “Must have: деколонізаційні теми в програмі діаспорної школи”, вона згадала і про “Смачну Кропивниччину”, і про “Тисячу пісень Баби Єльки”.

Мені було надзвичайно приємно сказати, що я знаю про цей проєкт і він неймовірний”, – розповіла прихильниця “Баби Єльки”, науковиця з Луганщини Валентина Лєснова, яка відвідала виставку в Гаазі.

photo-5445001384744322487-y

“Ми вдячні кожному, кому відгукується наша діяльність і хто нас підтримує словом і ділом. Особливо тим, хто використовує наші книги для виховання дітей і молоді. Адже вони також стануть носіями й продовженням нашої справи, наших звичаїв і традицій, уособленням української ідентичності”, – прокоментувала подію голова ГО “Баба Єлька” Інна Тільнова.

Нагадаємо, 2021-го року в Етнолабораторії відбулася презентація збірки народних рецептів “Смачна Кропивниччина”. Під однією обкладинкою упорядники зібрали понад двісті автентичних страв, зафіксованих під час експедицій проєкту “Баба Єлька” селами Кіровоградщини.  Згодом світ побачила міні-версія книги у вигляді листівок з традиційними рецептами.

У 2023-му “Смачна Кропивниччина” ввійшла до ТОП-7 книг про народну культуру України.

Купити книжку, листівки та іншу культурну продукцію “Баби Єльки” можна:

  • в Етнолабораторії (м. Кропивницький, Театральна, 12)
  • в онлайн-магазині “Баби Єльки”
Поширити:

Залишити коментар: