У Театрі корифеїв лікуватимуть воїнів мистецтвом

У Кіровоградському обласному музично-драматичному театрі імені Марка Кропивницького запровадили новий проєкт «Мистецтво лікує», покликаний допомогти військовим якнайшвидше відновитися після поранень.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кіровоградської обласної ради.

Переступити через себе, вийти під світло софітів, зіграти роль, відчути гарну реакцію публіки – все це має певний терапевтичний ефект для воїнів, адже позитивні емоції допомагають швидше одужати. Принаймні, так вважають психологи обласного клінічного госпіталю ветеранів війни, з якими консультувалися ініціатори проєкту – засновники громадської організації «Кропивницька мистецька майстерня».

photo-5345835576336700934-y

“Бажаючих відчути себе в ролі актора ми шукаємо в нашому госпіталі, де поранені військові проходять реабілітацію. Протестувати такий метод висловили бажання кілька наших захисників. Утім, я переконана, їх стане більше після того, як ми представимо виставу їхнім побратимам, які лікуються у різних медзакладах нашого міста” – розповіла координатора проєкту, акторка театру Олена Горбунова.

Нині учасники проєкту опрацьовують п’єсу Марка Кропивницького «Дай серцю волю, заведе в неволю». Поранені військові розучують тексти, тренують дикцію і силу голосу, відпрацьовують жестикуляцію.

photo-5345835576336700932-y

“Мені здається, що наш проєкт справді допомагає хлопцям, – каже очільниця ГО «Кропивницька мистецька майстерня» Жасмін Якубовська. – Коли вони розслабляються і входять у роль, у них навіть мова змінюється – говорять впевнено та артистично. Всі ми дуже сподіваємося, що хлопці швидко одужають і вже незабаром повернуться до повноцінного життя без жодних обмежень».

Репетиції проходять у малому залі Театру корифеїв. Планується, що там відбудеться і прем’єра вистави за участі поранених воїнів.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар