ТОП-5 патріотичних книжок від ветеранського видавництва

© pexels.com

Серед українських книг, які активно замовляли й замовляють читачі, є п’ятірка патріотичних книг від ветеранського видавництва “marcobook”, яке заснував ветеран, доброволець “Азову” Марк Мельник.

Перша електронна газета й Український ветеранський фонд публікують підбірку патріотичної літератури від “marcobook”.

Марк Мельник – учасник Революції гідності, доброволець “Азову”, засновник першого фронтового часопису, віцепрезидент історичного клубу «Холодний Яр». У 2016 році ветеран повернувся до цивільного життя та заснував видавництво markobook – одне з перших в Україні ветеранських видавництв. Згодом отримав грант від Українського ветеранського фонду та активно розвиває власну справу.

unnamed

Сам ветеран зазначає, що його книги мають абсолютно різну тематику, але об’єднує їх – переможний український світогляд. Книги, надруковані у Мельника читають військові в окопах та навіть генерал Валерій Залужний.

“Ці книги, спрямовані на підтримку бойового духа та мотивації передусім військових. Їх ми передаємо в різні підрозділи безплатно. Кожна продана книга на сайті видавництва гарантує, що ще одна буде відправлена у військовий підрозділ, де є люди, які воліють надихнутись героїчними сторінками українських епізодів війни з ворогом”, каже сам ветеран та видавець Марк Мельник.

Тож, обирайте, даруйте, читайте та допомагайте українським захисникам та захисницям. Далі – підбірка ТОП-5 книг патріотичних від ветеранського видавництва з особистими рекомендаціями ветерана Марка Мельника.

30 війн із Zaклятим сусідом
Автор — Євген Букет

Ця книга в цікавій формі розповідає про тисячолітню історію боротьби українського народу з російськими загарбниками. Вона проілюстрована, у ній є QR-коди, які показують відео матеріали в науково популярній формі про ці історичні події. “30 війн” розповідають про ключових особистостей збройних конфліктів. Про деяких з них – мало відомо широкому загалу. Книжка має значну кількість відкриттів для пересічних українців про нашу звитягу та бойову славу, багату історію та переможні сторінки.

«Ісламська держава»: наймасштабніша битва сучасності
Автор — Олександр Кореньков

Як щодо настільної книги Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного? Видання помітили на його робочому столі. Відтоді це стабільно бестселер ветеранського видавництва.
«Ісламська держава» розповідає про битву за Мосул — наймасштабнішу військову операцію сучасності, яка сформувала концепцію ведення воєн у світі на роки, а можливо і на десятиліття вперед. З невідомої причини, ця тема не мала належного поширення в інформаційному середовищі України та світу.

Книга дозволяє провести паралелі між релігійними групами, що воюють на території Іраку та мовними групами в Україні, між якими штучно розпалюються конфлікти, інспіровані зовнішнім ворогом.
За підтримки УВФ ми зробили нове видання цієї книги, яке також регулярно прямує до військових та мотивує їх, аби кожен український воїн відчував себе частиною великої визвольної боротьби , частиною великою української нації.

Вікові обмеження: 18+

Український націоналізм. Основи ідеології
Упорядник – Олег Однороженко

Це видання, яке я особисто дуже давно хотів видати. Книга містить скорочені версії праць фундаторів української незалежності, ідеологів українського націоналізму – Миколи Міхновського, Дмитра Донцова, Миколи Сціборського, Юрія Липи, Ярослава Оршана, Михайла Колодзінського, Олега Ольжича, Дмитра Мирона-Орлика, Ярослава Стецька, Романа Коваля. Роман Коваль – єдиний живий автор з них.

Книга проілюстрована світлинами цих людей. Деякі з них – унікальні, їх ще ніколи не публікували. Фото відновленні мною з використанням різних генераторів зображень на основі штучного інтелекту.

Це видання дає змогу прочитати ті ідеологічні концепції, які створили підстави для існування української держави, як незалежної та самостійної. Книга дає змогу зазирнути у вічі людям, які створили ці підстави.

Інфодемія
Автор: Олександр Солонько

“Інфодемія” розповідає про дезінформацію та її вплив на масову свідомість суспільства. Вона написана військовослужбовцем, який обороняв Бахмут.

Книга дозволяє навчити протистояти дезінформації, впливу якої ми піддаємось несвідомо або свідомо щодня. Адже росія опанувала український інформ-простір досить міцно, вона має вплив і на європейський новинний та культурний простір.

Тому це видання просто необхідно мати для того аби бути свідомим та протидіяти інформаційним атакам.

Шляхетні серця
Автор – Роман Коваль

Ця книга — про козаків-добровольців, які загинули в боротьбі за Українську державу у 2022–2023 роках: Олега «Чорного» Собченка, Юрія «Руфа» Дадака, Юліана «Бобра» Матвійчука, Дениса «Бука» Антіпова. Усі вони учасники вшанувань героїв Холодного Яру минулих років.

Своїм життєвим прикладом, навіть після своєї смерті, вони продовжують надихати українців на перемогу і дають нам заряд сил на боротьбу.

У Холодному Яру на їхню честь та інших полеглих споруджено пам’ятники. «Тепер ми можемо говорити з нашими войовничими предками на рівних», — можуть сказати ці хлопці. Вічна їм слава і подяка!

Нагадаємо, подаруй воїну книгу: у Кропивницькому збирають літературу для військових бібліотек.

Читайте такожНа Кіровоградщині книги місцевих авторів надрукують за кошти обласного бюджету

Поширити:

Залишити коментар:

коментар