У Кропивницькому у кнайпі “Бамбетель” презентували перше меню, що складається з автентичних страв, записаних під час експедицій проєкту “Баба Єлька”.
Про це повідомляє Перша електронна газета.
До меню увійшли:
- борщ по-кропивницьки,
- теліжка з Божедаївки,
- сальники,
- гречаники,
- хрустики,
- панські вареники (рецепт із Мошориного) ,
- паштет із тюльки (рецепт із Новгородки),
- реберця у солодкому соусі із сушених ягід,
- маринований товстолоб (за рецептом із Новомиргорода) та інші страви.
Меню буде постійним.
“Це історія не лише про смаки, а й про нашу ідентичність, тож запрошуємо дізнаватися і відкривати для себе Кропивниччину у кнайпі ” Бамбетель”, – каже упорядниця книги “Смачна Кропивниччина” Інна Тільнова.
Під час презентації усі могли не лише скуштувати страви, а й узяти участь у розіграші від “Баби Єльки” та “Бамбетеля”. Суперпризом стали пиріжки за автентичним рецептом Тетяни Чумаченко із села Хайнівка, а також сертифікат на 300 грн на страви з меню “Смачної Кропивниччини”.
Торік “Смачну Кропивниччину” презентували на виставці “Українська крамниця” у Лондоні та на Міжнародній книжковій виставці у Празі.
Читайте також: Етнопроєкт “Баба Єлька” можна підтримати на Patreon