“Вересневі самоцвіти” на Хуторі Надія: “лохотрон” від олександрійців та цікаві гості (ПРОГРАМА)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На території музею-заповідника “Хутір Надія” традиційно готується ряд різноманітних локацій, які об’єднані у програму “Ми – кропивничани”. Цього року заплановано ряд вистав, серед яких  «Обережно!Лохотрон!» з Олександрійського району та «Дурисвітка» у виконанні аматорського театру Петрівського  РБК.

Як повідомили Першій електронній організатори, гостями свята також будуть заслужена артистка України Леся Самаєва, заслужений актор АР Крим Ахтем Сейтаблаєв, письменник і поет Іван Драч, Леся Мудрак.

47 Всеукраїнське свято театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти»
присвячене 135-річчю утворення українського професійного театру
на території заповідника-музею «Хутір Надія»

На першій локації з 9.30 працюватиме виставка-продаж робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.

Із 9:30 до 11:00 паралельно на дев’ятьох локаціях працюватимуть різні програми. Друга локація – музичний майданчик, який діятиме до 11:00. На четвертій локації заплановані літературні читання у виконанні акторів Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького до 135-річчя утворення українського професійного театру. Майданчик вільної поезії, де можна буде зачитати власні твори, розташується на місці №5. Тим часом на шостій локації виступатиме студія «Маска». Для поціновувачів фоторобіт, живопису та книг працюватимуть сьома та восьма та локації.

О 10:00 на локації №9 Кіровоградський академічний обласний театр ляльок показуватиме виставу «Курочка Ряба». Тим часом народний аматорський театр Червонокам’янського СБК Олександрійського району покаже виставу «Обережно!Лохотрон!» (локація 3).

Урочисте відкриття 47 Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» заплановане на четвертій локації об 11.00.

Після урочистостей на 9 локації виступатимуть актори  Вінницького обласного українського академічного музично-драматичного театру ім. М.К.Садовського. О 12:10 також тут відбудеться нагородження   переможців  58-го обласного огляду-конкурсу аматорських театральних колективів «Театральна  весна Кіровоградщини».

12.30 – 13.15 – Вистава  аматорського театру Петрівського  РБК  Марко Кропивницький «Дурисвітка»

13.15-14.30 «Ми – кропивничани» Святкова програма  Кіровоградського академічного обласного  українського музично-драматичного театру імені М. Л. Кропивницького (локація 9).

 О 9:00 від площі Богдана Хмельницького курсуватиме автобус до музею "Хутір Надія".

Нагадаємо, старт фестивалю давав рівненський театр, який показав рок-оперу “Біла ворона”. Програма фестивалю налічує 9 вистав, серед яких і драма, і комедія, і навіть стендап. Завершуватиме “Вересневі самоцвіти” вистава кропивницького театру – народний анекдот “Позичений чоловік”. Як замовити собі кохання та чи є життя в Ізраїлі, як сильно можна хотіти в Париж і що таке “життєва безодня” – показуватимуть на сцені Театру корифеїв.

Тим часом у ляльковому театрі презентують свою творчість театри з Одеси, Івано-Франківська, Дніпра та багатьох інших міст. До речі, тут заплановані вистави не тільки для дітей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар