HODL криптовалюти: як утримувати цифрові активи з перевагами?

© Фото з відкритих джерел

Одна з особливостей, через яку біржа криптовалюти популярна та затребувана на цифровому ринку – можливість реалізації широкого спектру стратегій. Один з таких підходів – це холд або HODL криптовалют. Цей термін використовується для опису стратегії збереження цифрових монет без продажу на тривалий термін, незважаючи на коливання їхньої ціни.

HODL активів: що це, та як працює?

Коли трейдер обирає холдити крипту, це означає, що він утримує свою криптовалюту у гаманці без наміру продавати її найближчим часом. Така стратегія обирається, коли холдер криптовалют вірить у потенційне зростання вартості монет у майбутньому та намагається зберегти свої активи для отримання прибутку в обраний період у майбутньому.

За своїми характеристиками холд у криптовалюті – це стратегія довгострокового інвестування, яка популярна серед тих, хто вірить у майбутній успіх конкретної монети або крипторинку в цілому. Ця схема інвестування дозволяє уникнути стресу та ризиків, пов’язаних з активною торгівлею. Таким чином у інвесторів з’являється можливість відстежувати розвиток ринку, щоб здобути прибуток у правильно обраний для цього час.

Однак важливо пам’ятати, що цей підхід не є гарантією прибутковості. Ринок криптовалют може бути дуже волатильним, і ціни можуть раптово змінюватися. Тому перед тим як приймати рішення про утримання монет, важливо провести власне дослідження та оцінити свої фінансові можливості і цілі. Ймовірно, утримання перспективних активів принесе прибуток. Проте слід порівняти переваги, які ви отримаєте, обираючи не просто утримання, а криптодепозит, або протилежний підхід – активний трейдинг.

Чому тримачі активів обирають холдити крипту?

Ключові причини, коли трейдерам вигідно обрати класичне утримання монет:

  • Довгострокова інвестиція.

Більшість інвесторів, які обирають окремі монети, вірять в потенціал криптовалют та їхню майбутню цінність. Тому вони обирають стратегію холду для збереження своїх активів на тривалий термін. Цей метод часто комбінується з лендингом криптовалют чи стейкінгом.

  • Мінімізація ризиків торгівлі.

Торгівля цифровими монетами може бути вкрай складною та ризикованою. Ходлер криптовалют може приймати рішення щодо входу та виходу з позицій не зі сторони страху, а на базі ретельного аналізу крипторинку.

  • Відсутність комісій.

Холд криптовалют не вимагає витрат на операції купівлі-продажу на криптобіржах, тому може бути більш вигідним з фінансової точки зору. Проте, звісно, ви не отримаєте тих переваг, що надає депозит у криптовалюті (нарахування відсотків).

  • Можливість уникнути податкових наслідків.

Продаж криптовалют може передбачати оподаткування в деяких країнах. Холд криптовалют може допомогти уникнути цього.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар