Xiaomi виходить на ринок електрокарів

Днями в інтернеті з’явилися зображення першого електромобіля від компанії Xiaomi, а разом з ними і докладна технічна інформація. Більше того – виходу на ринок нової моделі залишилося чекати зовсім недовго. Очікується, що початок виробництва розпочнеться уже у грудні 2023 року.

Ринок електромобілів в Китаї

Ринок електрокарів за декілька останніх років помітно розширився –  за даними Reuters, від початку 2023 року світовий ринок виріс на 34%, а продажі електромобілів у Китаї збільшилися на 29%. Очевидно, що рішення Xiaomi щодо освоєння нових для себе територій в тому числі пов’язані з цією тенденцією. Китайський ринок авто став не єдиним, де було зафіксовано зростання. Цього року китайці також дуже багато грали у лотерею – обсяг проданих лотерейних білетів щомісяця чи не вдвічі перевершує показник минулого року. Це можна пояснити тим, що лотереї є єдиним легальним видом азартних розваг у Китаї, а гральні платформи з великим вибором ігор, подібні до Eldorado, не зустрічаються. 

Попит на електромобілі в Китаї зростає навіть попри скорочення субсидій, тож для Xiaomi вихід на рідний ринок стане дійсно щасливим лотерейним білетом. Якщо ще у 2020 році найбільшим ринком електрокарів був європейський, то станом на поточний рік понад 50% усіх електроавтомобілів виробляється саме у Китаї. Тенденція сформувалася ще минулого року – у 2022 році продажі електромобілів і гібридів, що підзаряджаються, в Китаї подвоїлися, попри те, що весь авторинок був досить млявим через обмеження, введені на тлі нових спалахів коронавірусу COVID-19. Паралельно з цим містами шириться і відповідна інфраструктура – лише зарядних станцій було встановлено у 2022 році було встановлено вдвічі більше, ніж за попередній рік.

cats

Подробиці нового Xiaomi SU7

Новий електрокар від Xiaomi повинен скласти конкуренція для Tesla Model 3. Принаймні вже оголошені технічні характеристики разом з ціновою політикою натякаю на, що на ринку з’явиться ще один впливовий гравець:

  • Максимальна швидкість – 256 км/год;
  • Запах ходу – 800 км;
  • Вага – 2,66 т.;
  • Система розпізнавання облич та автопілот.

Відомо, що авто буде випускатися у двох комплектаціях, що будуть відрізнятися наявністю сучасної системи розпізнавання віддалених об’єктів.

Зовнішній дизайн, як і належить сучасному електрокару, досить футуристичний – водії отримають повністю скляну кришу та висувний спойлер. У більше дешевій комплектації запас ходу буде зменшено, проте, якщо казати про “серце” новинки, то в ній встановлено сучасний акумулятор компанії BYD.

Вартість базової комплектації складе 27 500 доларів та збільшуватиметься в залежності від моделі. Анонсовані масштабні темпи виробництва – протягом року планується випустити 150 000 авто, а перші власники зможуть сісти за кермо нового електрокара вже у першому кварталі 2024 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар