Китайський уряд планує почати збірку роботів-гуманоїдів до 2025 року

© pixabay.com

Останніми роками Китай прагне зайняти лідерські позиції у передових галузях, пов’язаних зі штучним інтелектом, квантовими обчисленнями та робототехнікою. Цього разу, влада Піднебесної вирішила спробувати себе у науково-фантастичній галузі з вироблення людиноподібних роботів. Повідомлення про це з’явилося у виданні Bloomberg.

Там планують почати виробництво цих машин найближчими роками, приблизно до 2025 року. При цьому, ініціативу пов’язують з глобальним розвитком сфери збірки роботів. Зокрема, мова йде про виклик таким нещодавнім відкриттям, як, наприклад, презентація роботів Тесла від Ілона Маска. А якщо потрібно весело провести час, можна скористатися слотами VIP Casino UA, які доступні цілодобово у безкоштовному форматі. 

Що передбачає план китайської влади

image

Загалом, Китай планує забезпечувати фінансову підтримку спеціалізованим підприємствам країни, які працюють над розробкою роботів та суміжними напрямками. При цьому, урядовці бажають заохочувати ці компанії, щоб вони робили більше відкриттів у сенсорних технологіях, управлінні рухом та взаємодії “дронів” з людьми. До того ж планується:

  • Впровадження штучного інтелекту;
  • Виробництво швидших “роботів-вантажників”, які нагадуватимуть людські кінцівки;
  • Досягти одного рівня з конкурентами.

Попри це, Китай вважає, що до 2027 року, у нього на балансі повинні з’явитися “механічні помічники”, що здатні до самостійного розвитку. Тобто, мається на увазі самостійне навчання, логічне мислення та прийняття рішень. Також, зазначається, що китайці планують створити стабільні ланцюги постачання, що сприятиме гарному зростанню галузі.

Цікаво, що ця новина вже встигла вплинути на фондові ринки. Після її появи, цінні папери деяких китайських виробників робототехніки піднялися на 10%. Сюди відносяться компанії, які відкриті нещодавно та, відомі корпорації. 

Цікаві факти щодо новини

Більшість світових експертів каже, що роботи-гуманоїди все частіше виконуватимуть завдання, які наразі даються людям. Наприклад, це такі рутинні справи, як перекладання товару на конвеєрі та інше. Сьогодні, у цій галузі, поки що, лідирує кілька компаній з США, включно з Теслою та Бостон Дайнемікс. 

До речі, достеменно відомо, що три роки тому компанія з Південної Кореї придбала Бостон Дайнемікс за 1.1 мільярди доларів. Цей американський виробник відомий тим, що створив перших інноваційних роботів-гуманоїдів. Тому подібне придбання стало стратегічно важливим кроком, який зумовив стурбованість китайських виробників та місцевої влади. Тому, у програмному документі щодо розробки людиноподібних роботів до 2025 року є більше амбіцій, ніж деталей.  

Поширити:

Залишити коментар:

коментар