У Кропивницькому поліція вже 11 днів не охороняє суди. Судді б’ють на сполох

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

З 30 жовтня 2016 року Національна поліція припинила підтримання безпеки та охорони в приміщенні Апеляційного суду Кіровоградської області. Правоохоронці пояснюють це реформуванням органів та підрозділів відомства.

“За повідомленням т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Д. А. Таршина охорона приміщення суду була припинена у зв’язку з реформуванням органів та підрозділів національної поліції України”, – пише офіційний сайт Апеляційного суду Кіровоградської області.

У Кіровоградській області охорону приміщень судів змушені здійснювати звичайні працівники апаратів цих судів – пише сайт Апеляційного суду Кіровоградської області. Разом з тим повідомляється, що начальник територіального управління ДСА України в Кіровоградській області Дрок Г.М. звернувся до Голови ДСА України Холоднюка З.В. з листом про вжиття невідкладних заходів для забезпечення належної охорони судів Кіровоградської області.

Зокрема в листі йдеться:

4 листопада судді вирішили звернутися до Прем’єр-міністра України щодо надання доручення МВС про проведення службового розслідування за фактом припинення охорони судів Національною поліцією, та звернутися до Генпрокурора щодо порушення кримінального провадження за цим фактом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар