Люди скинулися грошима на будинок для переселенців на Кіровоградщині

© Аркадій і Гера. Фото Суспільного

У місті Помічна Кіровоградської області родині переселенців з інвалідністю, які евакуювалися з Авдіївки, та їхній собаці Гері купили будинок.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

77-річний пенсіонер пересувається на візку. У Кропивницький він приїхав першим евакуаційним потягом у серпні 2022 року. Речей з собою не взяв. А от собаку, німецьку вівчарку, не покинув. Ця історія розчулила місцеву благодійницю Катерину Дорош, яка взяла родину під опіку. Спочатку вона орендувала для переселенців дім, а потім ініціювала збір грошей на власний будинок. Люди підтримали.

Таким чином вдалося зібрати необхідну суму і придбати для переселенця будинок. Тут є дві кімнати, кухня, душ та ванна, бойлер для нагріву води, меблі, котел для опалення будинку.

14da68deea1a7e06

Аркадію в будинку йому все подобається, а головне, що житло – власне. Він дякує всім, хто допоміг його родині купити цей дім. Тепер чоловік, його родина і пес будуть обживатись і підлаштовувати умови для себе.

Переселенець розповів, що його вівчарці Гері вже 11 років, вона – четвертий член родини. Пригадав, як вдвох переживали обстріли в Авдіївці.

“В підвалі була консервація, банки стояли роками, тоді ми все використали. Нас виручили великі запаси горіхів. В нас був раціон – дев’ять горіхів на добу, потім в червні додалась черешня і вишня. Коли вишні збирали, поруч на сусідській межі прилетів снаряд”.

4cb3f0ba3bfab5a8

В Авдіївці Аркадій жив у приватному будинку, а його незряча дружина з сином – у багатоповерхівці, тому евакуювались окремо.

Любов Сніткіна незряча, нині звикає до нових умов. Та жінка рада, що нарешті знову має власний дах над головою.

“Коли у 2022 році почались обстріли, вже неможливо було сидіти в будинку, тому що ракета у сусідній будинок потрапила. Нас волонтери вивезли у Селидове. Аркадій попросив Катерину Дорош і вона приїхала за нами, і привезла нас сюди. Я їй всім забов’язана”, — сказала Любов Сніткіна.

f425877a449bd8e7

Катерина Дорош – керівниця громадської організації “Бім”, яка опікується безпритульними тваринами.

“Багато людей евакуйованих приїхало і в різних станах, але мене зачепило те, що людина на інвалідному візочку, сам без ноги, старенький, але він забрав своє найдорожче — собаку. Я запропонувала для тварини ветеринарну допомогу і вирішила опікуватися цією родиною” – розповіла волонтерка.

За словами Катерини, у Кропивницькому вона допомагала родині оплачувати орендоване житло. Коли їх звідти виселили, почала збирати гроші на будинок. Купили його за дев’ять тисяч доларів. Пошуки тривали майже два місяці.

“Я розраховувала на одну суму, а виявилось втричі дорожче. Знайти будинок в нормальному стані, з умовами всередині, щоб пристосуватись людям з інвалідністю, не так просто” – зазначила жінка.

За словами Катерини, аби повністю розрахуватись за будинок, потрібно зібрати ще дві тисячі доларів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар