“Баба Єлька” показала заставку до нового серіалу про експедиції Кіровоградщиною

Громадська організації “Баба Єлька” опублікувала в соцмережах заставку до нового серіалу про свої експедиції Кіровоградщиною.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Головна героїня – наречена, роль якої зіграла актриса театру імені Марка Кропивницького Елізабет Давідян. Вона вбрана в репліки на старовинний одяг із села Бірки Олександрівської громади та села Димине Соколівської громади. Прикраси – коралове та керамічне намиста та срібний хрестик, які колись, сто років тому, носили сільські дівчата з Івангорода, Цибулевого, Глинська, Розумівки та інших населених пунктів Кропивниччини.

У відео також використана репліка традиційного весільного вінка з Новомиргородського району, його прототип зберігається в Етнолабораторії “Баба Єлька”, а репліку створила майстриня з Олександрії Олена Мітюріна.

Вбирають наречену “до весілля” Світлана Буланова та Інна Тільнова – співзасновниці проєкту “Баба Єлька”.

Режисеркою ролику стала  Катерина Мурована, вже відома шанувальникам “Баби Єльки” за серіалом “Експедиція на піч” і промовідео “Баба Єлька. Мода”. Вона ж нині знімає новий серіал про експедиції команди Кіровоградщиною.

Саундтрек ролику записав гурт YELKA – Максим Величко створив музику й аранжування, а солістка Світлана Буланова виконала фрагмент весільно-обрядової пісні “У неділю раненько”. Цю пісню команда записала від Степаниди Мелещук 1927 р.н. під час експедиції в село Верблюжка Новгородківської громади у червні 2020 року.

Ініціатива «Стань агентом Баби Єльки» реалізується громадською організацією «Баба Єлька» завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар