14 л крові здали донори для хлопчика з опіками. Потрібно вдвічі більше

За добу донори здали 14,5 літрів крові для 10-річного Івана Лемка, який отримав опіки половини тіла. Хлопчик перебуває у важкому стані в дитячій обласній лікарні.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Іван потрапив до опікового відділення після того, як вилив на себе бензин та підпалив сірниками. Він отримав опіки від підколінних ямок до шиї та дихальних шляхів.

“Постраждало обличчя, шия, груди, живіт, спина, тулуб напівциркулярно майже, верхні кінцівки, стегна. На площі десь 10% поверхні тіла шкіра прогоріла на всю товщину. Тобто є глибокі опіки, які в подальшому потребуватимуть поетапних оперативних втручань” – розповіла завідувачка опікового відділення обласної лікарні Наталія Корчака.

Перша операція тривала три години. Скільки їх буде ще – не відомо. За приблизними підрахунками, на найближчий час дитині потрібно щонайменше 50 донорів з групою крові ІІІ (+) і ІІІ (-). Серед перших добровольців – односельці дитини з Гайворонщини і небайдужі кропивничани, зокрема військові, які завжди відгукуються на подібні прохання про допомогу.

Інфузійні розчинии, антибактеріальні препарати хлопчик отримує за рахунок лікарні, майже пів літри свіжозамороженої плазми в день – від донорів, решту необхідних препаратів докуповують батьки, витрачаючи близько 5 тисяч гривень на добу.

Нагадаємо, підтримати родину можна матеріально:

5355280010891370 банк ПУМБ або Монобанк 5375411409808669 – картки тітки Бадалової Юлії Іванівни.

Читайте також: Заробітчанин з Кіровоградщини загинув у Польщі. Потрібна допомога

Поширити:

Залишити коментар:

коментар