Освітній простір для дітей з інвалідністю: на телебаченні вийшов сюжет про Добровеличківську громаду

© Freepik

На телеканалі ICTV у програмі “Факти” вийшов сюжет про Добровеличківську громаду Кіровоградської області, яка вийшла у фінал конкурсу “Наша громада”. Головним призом конкурсу є пів мільйона гривень на втілення важливої місцевої ініціативи. Зокрема, у Добровеличківці прагнуть забезпечити умови для розвитку дітей з інвалідністю.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт конкурсу.

Добровеличківська громада об’єднала 31 населений пункт. Тут живуть майже 15 тисяч людей. Розвивають громаду з бюджетом 90 мільйонів гривень власних надходжень. Разом з іншими громадами у співфінансуванні з державою модернізували опорну лікарню, купили апарати МРТ і КТ, збудували сучасне приймальне відділення, ремонтують дитячий садок.

У інклюзивно-ресурсному центрі Добровеличківської громади 240 дітей, а належних умов для занять – немає. Тут усього дві кімнати, і для повноцінних занять з більшою кількістю дітей не має місця. Громада знайшла приміщення, селищна рада виділяє 160 тисяч гривень на його ремонт. Уже встигли закупити обладнання, і працівники центру гуртом взялися до роботи. Хочуть встановити дитячі гойдалки, ігрові автобуси і створити усі комфортні умови для розвитку дітей.

Для подальшого розвитку центру треба закупити спеціалізовані матеріали, оргтехніку, обладнання. Встановити ігровий майданчик. Для цього взяли участь у конкурсі “Наша громада”. Громада вже стала фіналістом і сподівається на перемогу, аби облаштувати для дітей кращі умови.

Нагадаємо, за результатами інтернет-голосування Добровеличківська громада з інклюзивним проєктом “Віра в краще майбутнє” потрапила у ТОП-3, а експертне журі поставило на 8 сходинку Новоукраїнську громаду з проєктом запровадження роздільного збору твердих побутових відходів.

Читайте також: У Новоукраїнці влаштували перегони малюків


Конкурс “Наша громада” організували телеканали ICTV та СТБ разом з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар