Як на Кіровоградщині працює равликова ферма

Image by Alexas_Fotos from Pixabay

У селі Оситняжка Кропивницького району працює єдина в області равликова ферма. Заснував її кропивничанин Володимир Кравчук. Ідея з’явилася два роки тому. Відтоді пройшов навчання у Львові, купив земельну ділянку і облаштував ферму. В середині травня на ній поселив п’ять з половиною кілограмів равленят.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на UA: Кропивницький.

Володимир Кравчук назвав свою ферму ‘‘Інгульський равлик’’. На 20 сотках землі чоловік розмістив 500 дерев’яних піддонів, які слугують домівками для них: ‘‘У кожній такій дерев’яній хатинці проживає від 300 до 400 равликів. Дерев’яні піддони допомагають утримувати вологу, яка необхідна для росту равликів’’.

47b0b610ba968911

Вирощує два види равликів: ‘‘Максима’’ і ‘‘Мюллер’’. Зараз їм один місяць. Ростуть пів року. Восени на равликовій фермі планує зібрати 4 тонни равликів та відправити на продаж до Європи: ‘‘Сорт ‘‘Максима’’ досягає близько 20-25 грамів, 15 грамів досягає сорт ‘‘Мюллер’’. За розміром їх можна порівняти із дитячим шоколадним яйцем’’.

Харчуються равлики рапсом, який тут висаджують. Раз на день їх підгодовують.

ab37989b9e68d372

Своїм прикладом Володимир хоче зацікавити українців до вирощення равликів. Каже – равликова ферма – це екологічний агробізнес:

‘Будь-яка ферма частково наносить шкоду природі. Якщо ми кажемо про равликову ферму, то це екологічний агробізнес, адже використовується лише вода’’.

Володимир планує влаштовувати на ферму екскурсії та гастротури.

Читайте також: Орнітолог із Кропивницького створив центр реабілітації птахів, які постраждали від людської жорстокості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар