У Кропивницькому презентували страви з двохсотлітньою історією. Де можна скуштувати

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кропивницькому відбулася друга звана вечеря, організована ГО “Баба Єлька” спільно з шеф-поваром Василем Деревянко та “Ресторацією Кропивницьких”.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Щасливчики, які встигли забронювати столики, змогли скуштувати незвичайні і неповторні страви – створені на основі традиційної кухні Кіровоградщини за сучасними технологіями і з авторськими родзинками від одного з найкращих шеф-поварів міста й області.

Василь Деревянко ділився з публікою своїми кулінарними секретами і водночас сервірував оновлені старовинні страви, які команда “Баби Єльки” записала під час своїх експедицій. Це борщ за рецептом реальної БАБИ ЄЛЬКИ, рибна закуска, реберця в соусі з осінніх ягід і бандурівські вареники.

А доки смакові рецептори гостей заряджалися від смаковитих ароматів, що заполонили ресторацію, дослідниця традиційної кухні Інна Тільнова розповіла про роботу проекту, нові досягнення команди і роботу над книгою “Смачна Кропивниччина”, яка вже чекає своєї черги на друк у київському видавництві “Їжак”.

“Коли дивилась “Абатство Даунтон”, думала, яка була важлива місія в завідувачки кухнею. Сервіровка і приготування для цілого маєтку були дуже відповідальним процесом і промахнутись означало б “прославитись” на всю околицю. Але крута кулінарна історія є і в нас! Наші пращури не їли тільки бульбу з шкварками. Вміли готувати цілі бенкети, а знання і секрети рецептів передавались з покоління в покоління, – поділилася враженнями журналістка Анастасія Зубова. – Дякую Інні Тільновій і “Бабі Єльці”, що показуєте, яка багата в нас історія і розвінчуєте міф про голих-босих простачків українців. Для мене “топчіком” з переліку давніх рецептів в сучасній подачі Ресторації однозначно стали реберця з лісовими ягодами” – поділилася враженнями журналістка Анастасія Зубова.

Громадську діячку Анастасію Войчук найбільше вразив один із презентованих рецептів із двохсотлітньою історією:

“Був час (та навіть часи), коли ми (українці) губились в чужій насадженій примусово примітивній філософії… А насправді… настільки багаті і різносторонні. Чого тільки вартує кулінарне мистецтво. Але ж це все треба діставати зі “скринь” на поверхню. “Баба Єлька” , дякую за вашу неймовірну працю! За те, що намагаєтесь зберегти цінне (минуле) і зробити його частиною майбутнього! Ви доводите, що це не лише можливо, а і те, що це необхідно! Бо це було надзвичайно концептуально, естетично і смачно! Куштувати і пригощати друзів, гостей Кропивницького стравами традиційними саме для нашого регіону – це прекрасно!

П.с. найбільше мене вразила історія рецепту та і сам рецепт з Малої Виски, якому близько 200 років”.

Більше про традиційну кухню нашого регіону і проект “Баби Єлька” “Смачна Кропивниччина” можна дізнатися на Фейсбук-сторінці за посиланням.

Охочі скуштувати страви, презентовані під час Званої вечері, можуть це зробити у “Ресторації Кропивницьких” до 21 жовтня. Запитуйте МЕНЮ від БАБИ ЄЛЬКИ.

Читайте також: На Кіровоградщині відбудеться Хода за свободу

245422643 1878617318986883 1823400377472069664 n

245524307 1541869836162744 3911659815987432123 n

245448351 1878617028986912 5767938992262220083 n

245190055 377423164110219 273987323779333306 n

245086842 6551714251535259 6783982741303162451 n

244545758 6551714984868519 7880887625283005646 n

245192557 377423540776848 3684511155151403024 n

245602650 377423017443567 966486387708620008 n

244711232 377423497443519 1795703855212970612 n

244927782 4149356695174005 6315074411481623245 n

245186061 377423067443562 4046785564928414226 n

245256038 1486092965124024 5712407732192962103 n

244755081 377422954110240 2757740021129365748 n

245312445 555011652271267 3757183250442591810 n

245026961 1878617258986889 1815727227489809072 n

244995226 377423317443537 1827306468492536800 n

245860991 391381602574639 7411226357996312824 n

245333784 1541869989496062 4914102035555758233 n

245368228 4438809456156071 5580465122439193896 n

245449943 6551434658229885 5223361559916590054 n

245491971 1541869739496087 437428702496878100 n

245553431 1905761339603050 2532434973696863053 n

245563529 377423587443510 7957282189558869761 n

245607148 1541869699496091 1072563698895404963 n

Поширити:

Залишити коментар:

коментар