Компанія олігарха Ахметова хоче купити Кіровоградобленерго

© stopcor.org

ТОВ «ДТЕК Мережі», одним з засновників якої є Рінат Ахметов, уклав договір купівлі-продажу міноритарного пакету акцій ПрАТ «Кіровоградобленерго».

Про це повідомляє Перша електрона газета за інформацією прес-служби ТОВ «ДТЕК Мережі».

Наразі підписали угоду про 24,5% акцій, але розглядається можливість придбання контрольного пакету за погодження Антимонопольним комітетом України.

«Кіровоградобленерго» є частиною групи «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна», про що йдеться на сайті компанії. Кінцевими бенефіціарами групи є громадяни Німеччини Олег Сізерман і Марина Ярославська і громадяни Латвії Артурс Альтберс, Вілліс Дамбінс і Валтс Вігантс.

ТОВ «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» була створена з метою об’єднання в єдиній системі управління групи з п’яти енергорозподільчих підприємств – операторів систем розподілу (ОСР). Кінцевими бенефіціарами товариства є громадяни Євросоюзу Валтс Вігантс (Латвія), Віліс Дамбінс (Латвія), Артурс Альтбергс (Латвія), Олег Сізерман (Німеччина) і Марина Ярославська (Німеччина).

Компанії Групи знаходяться в 5-ти регіонах України:

290325be9446e795b71939931e712bd7.jpg

Претендент на повну власність «Кіровоградобленерго» – операційний холдинг “ДТЕК Мережі”. Його у 2018 році створила компанія ДТЕК, як нову структурну одиницю для управління і контролю за розподілом електроенергії.

Засновниками компанії є донецький олігарх і двічі народний депутат Рінат Ахметов (найбагатший бізнесмен України і 330-ий серед найзаможніших людей світу, його капітал оцінюють у 7,6 мільярда доларів) і громадянин Нідерландів Дтек Грідс Б.В.

Наразі холдинг контролює енергетичні мережі в п’яти регіонах України: Київ, Київська, Дніпропетровська, Донецька та Одеська області. Компанія ДТЕК володіє такими підприємствами:

8e59cac1aabb8fa45c270a90ae58ee6a.jpg

Нагадаємо, минулого року фірми екссиловика розіграли тендер “Кіровоградобленерго” на підключення до його ж електростанції у Світловодському районі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар