“Зірка” заявила про безпідставність звинувачень у договірних матчах

У футбольному клубі “Зірка” відкидають будь-які звинувачення на свою адресу щодо участі у договірних матчах. Керівництво кропивницького клубу заявляє, що жодних обшуків у гравців, тренерів чи функціонерів “Зірки” не було. Більш того, гучні звинувачення на адресу клубу, які розтиражували місцеві ЗМІ, базуються лише на присутності емблеми клубу у відеоролику, який опублікувало МВС.

Про свою непричетність до “замовних” матчів також заявили і представники інших клубів з Кіровоградщини – “Олександрії” та “Інгульця”.

Про це Першій електронній газеті повідомив виконавчий директор ФК “Зірка” Андрій Перевозник.

Нагадаємо, учора, 22 травня, на офіційному сайті МВС опублікували заяву про причетність 35 українських футбольних клубів до “замовних” матчів. У відеоролику, який підготувало МВС, фігурує також емблема трьох клубів з Кіровоградщини – “Зірка”, “Олександрія” та “Інгулець”. Більше у заяві МВС немає жодної конкретної інформації стосовно причетності кропивницького клубу до нібито договірних матчів.

“У футбольному клубі “Зірка” жодних обшуків не було. Про спецоперацію МВС ми довідалися з електронних мас-медіа та телебачення. Дивно було бачити емблему нашого футбольного клубу у відео правоохоронців. Представники МВС до клубу жодного разу не зверталися.

Окрім емблеми “Зірки” і згадки про наш клуб у переліку команд – немає жодної конкретної інформації. Ми поки що не розуміємо, які саме звинувачення і на адресу кого висуваються. Адже у заяві мова йде не про конкретних осіб, а про весь клуб. Відповідно, тінь падає на усю структуру “Зірки” – гравців, тренерів та офіційних осіб”, – розповів Андрій Перевозник.

Screenshot_2
скріншот із відео МВС

Виконавчого директора “Зірки” обурило те, що ряд місцевих інтернет-ресурсів опублікували інформацію про кропивницьку команду лише на основі присутності емблеми клубу у відео. За словами Андрія Перевозника, ніхто навіть не звернувся за коментарем.

“У ЗМІ прозвучали дуже гучні звинувачення. Футбольний клуб “Зірка” готовий до будь-якої співпраці. Коли лунають такі заяви, то вони мають бути аргументованими. Адже це честь футбольного клубу і всього міста.

Ми вдячні тим ЗМІ, які виважено та об’єктивно висвітлили ситуацію. І шкода, що у погоні за сенсацією, деякі мас-медіа звинувачували клуби, забуваючи про принципи об’єктивності та балансу думок.

Сподіваємося та ґрунтовне та об’єктивне розслідування. А поки що команда та клуб готуються до гри плей-офф проти чернігівської “Десни”, – зазначив Андрій Перевозник.

Про безпідставність звинувачень на свою адресу також заявили інші два клуби з Кіровоградщини – “Олександрія” та “Інгулець”.

ФК “Олександрія” взагалі заявив про маніпулятивну манеру подачі інформації Департаментом комунікації Міністерства внутрішніх справ України і звернувся з проханням надати офіційні докази або спростувати причетність клубу та його співробітників до організації договірних матчів. Із заявої олександрійців можна ознайомитися тут.

ФК “Інгулець” також обурився через звинувачення державних правоохоронних органів у нечесній грі і назвав їх безпідставними.

Зазначимо, що відео, яке прикріплене до заяви МВС, у якому фігурують емблеми трьох клубів з Кіровоградщини, опубліковане не на офіційному YouTube-акаунті міністерства, а на невідомому каналі VSE VIDEO.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар