У Світловодську чоловік “прошив” однією кулею двох нападників, які влаштували нетверезу помсту

© Цензор.НЕТ

На території дачного кооперативу у Світловодську двоє нетверезих чоловіків вломилися у чужий будинок і почали бити господаря нібито за те, що він “вдарив їхнього товариша”. Аби захистити себе, чоловік схопив рушницю і вистрелив у одного з нападників. Куля потрапила одразу в обох: пронизала одного наскрізь і рикошетом зачепила іншого. Один із непроханих гостей помер на місці, іншого доправили в реанімацію.

Про це Першій електронній газеті стало відомо з власних джерел.

За попередніми даними, 9 травня, біля дачного кооперативу відпочивала компанія. Один із чоловіків вийшов прогулятися і там його хтось побив. Чоловік повернувся і розповів про це своїм товаришам. Двоє з них вирішили піти “розібратися у ситуації”.

Оскільки потерпілий був нетверезий, він не зміг точно визначити, з якого дачного будинку вийшли люди, які його побили, а тому чоловіки увірвалися до випадкової оселі.

Чоловіки вибили двері будинку і почали бити господаря. І той, аби захистити себе, вихопив мисливську рушницю і вистрелив. Куля наскрізь прошила одного нападника і поранила іншого.

43-річний місцевий мешканець помер на місці, а 47-річного чоловіка з вогнепальним пораненням доправили до лікарні.

Речниця ГУ НП у Кіровоградській області Віталіна Бевзенко підтвердила інформацію про вбивство:

“За цим фактом розпочали кримінальне провадження “Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони“. Наразі у справі проводиться досудове слідство. Громадянина, який себе обороняв, не затримували”.

Довідка: Стаття 118. Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця
Умисне вбивство, вчинене при перевищенні меж необхідної оборони, а також у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця, – карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до У Світловодську чоловік “прошив” однією кулею двох нападників, які влаштували нетверезу помсту

  1. Он не стрелял,когда его сначало побили и жена стала звонить в милицию,они хотели ее тоже ударить,тогда муж взял ружье и сказал им -“Не трогайте ее иначе буду стрелять”,они потянули за дуло ружья и получился выстрел,мужчина побитый находится в больнице,жена его сказала-“если бы он не взял ружье,нас бы двоих уде не было и хорошо,что вовремя сыновья подехали,которым она позвонила,сыновья их задержали и дождались милицию и скорую.

  2. Не є перевищенням меж необхідної оборони і не має наслідком кримінальну відповідальність застосування зброї або будь-яких інших засобів чи предметів для захисту від нападу озброєної особи або нападу групи осіб, а також для відвернення протиправного насильницького вторгнення у житло чи інше приміщення, незалежно від тяжкості шкоди, яку заподіяно тому, хто посягає.

Коментарі заборонені.