На Кіровоградщині за кришування наркобізнесу поліцейські нібито вимагали 10 тис. грн щомісяця

Слідчі прокуратури Кіровоградської області спільно з працівниками Служби безпеки в області та управління внутрішньої безпеки Нацполіції викрили працівників керівної ланки одного з міських відділів поліції, які налагодили кришування наркобізнесу за 10 тис. грн в місяць.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

За непритягнення до кримінальної відповідальності місцевого жителя за розповсюдження наркотичних засобів вимагали щомісячно 10 тис. грн.

Правoохоронними органами задокументовано три таких передачi на суму 30 тис. грн. Під час отримання чергової частини обумовлених коштів поліцейських було викрито. Під час обшуку у них вилучено кошти у сумi 10 тис. грн, а такoж речовину схожу на наркотичний засіб.

Наразi вирішується питання щодо затримання працівників поліції в порядку ст. 208 КПУ України та відсторонення їх від займаних посад.

Поліцейським інкримінується вимагання та oдержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у видi 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією Центральноукраїнського антикорупційного офісу, при отриманні хабара затримали двох працівників Олександрійського міськвідділу поліції: начальника сектору превенції патрульної поліції підполковника Олександра Дубініна і заступника керівника карного розшуку майора Сергія Пишного.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 5 грудня 2017 року, правоохоронці зафіксували факт доставки наркотичних засобів у кімнату утримання підозрюваних та обвинувачених, що обладнана в приміщенні Олександрійського міськрайонного суду. Заборонені предмети потрапляли до приміщення суду за безпосередньої участі працівників конвойної служби. За це 36-річний поліцейський ізолятора тимчасового тримання Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області постане перед судом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар