Підозрюваний у наркодилерстві конвоїр олександрійського СІЗО постане перед судом

© vesti.dp.ua

Перед судом постане 36-річний поліцейський ізолятора тимчасового тримання Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, який, як встановило слідство, незаконно придбав та зберігав особливо небезпечні наркотичні засоби з метою їх збуту арештованим особам у приміщенні Олександрійського міськрайонного суду.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт за ч.1 ст.307 КК України направлено до Олександрійського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Довідково:

Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 5 грудня 2017 року, правоохоронці зафіксували факт доставки наркотичних засобів у кімнату утримання підозрюваних та обвинувачених, що обладнана в приміщенні Олександрійського міськрайонного суду. Заборонені предмети потрапляли до приміщення суду за безпосередньої участі працівників конвойної служби.


Зазначимо, у Кропивницькій установі виконання покарань №14, яка знаходиться на вул. Яновського, в’язні вільно розгулують приміщеннями, мають ключі від камер, зберігають у камерах молотки, ломи та ножі, таблетки, шприци та алкоголь. Окрім того, в колонії, де утримується понад 600 в’язнів, з необхідних 5 рубежів охорони працює лише один, системи відеонагляду та сигналізації дають постійні збої, а двері у більшості камер не змінювалися з 1908 року. Саме ці порушення намагався “відкупити” начальник Кропивницької УВП, пропонуючи хабар прокурору.

Відзначимо також, прокуратура області розпочала кримінальне провадження за фактом грубого порушення законодавства про працю службовими особами ДУ «Кропивницька установа виконання покарання № 14». Зокрема, одиноку матір малолітньої дитини неодноразово залучали до робіт у нічний час, до надурочних робіт та робіт у вихідні дні.

Крім того, прокуратура Кіровоградщиниі регулярно проводить перевірки дотримання норм ЗУ «Про попереднє ув’язнення» в діяльності ДУ «Кропивницька УВП №14». За результатами однієї з них виявлено ряд порушень. Зокрема, в установі не реалізуються державні гарантії щодо охорони здоров’я ув’язнених. Матеріально-побутові умови не відповідають правилам санітарії та гігієни. Ряд приміщень потребують негайного ремонту.

Незадовго до того у Кропивницькій установі виконання покарань № 14 прокуратура також виявила численні порушення. Зокрема, недотримання норм жилої площі, неповна ізоляція осіб, непостійний нагляд та неналежне медичне забезпечення.

На початку року співробітниками Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрито на хабарництві одного з оперативних працівників Кропивницької виправної колонії. Правоохоронці встановили, що старший лейтенант вимагав від знайомої засудженого оргтехніку для установи на суму п’ять тисяч гривень за переведення чоловіка до іншої колонії з пом’якшеним режимом утримання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар