У Світловодську провели в останню путь розвідника, який підірвався на розтяжці у зоні АТО

Скріншот із відео

У Світловодську на Кіровоградщині попрощалися із командиром розвідувального відділення 57-ї окремої мотопіхотної бригади Ігорем Шаповалом. Прощання з героєм відбулося на головній площі мвста. Поховали його на центральному цвинтарі на алеї героїв АТО.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на “5 канал“.

Чоловік загинув 10 серпня під час виконання завдання поблизу селища Піски на Донеччині. Підірвався на розтяжці, що її встановила ворожа диверсійно-розвідувальна група.

“У нас було завдання поставлено контролювати певну ділянку “сірої зони”, де часто були виходи диверсійних груп, – розповідає військовослужбовець ЗСУ Микола. – В одному з дозорів, 10 числа, коли ми проходили на повороті стежки, спрацювала розтяжка МОН-50, стояла. Так вийшло, що Ігор йшов першим і його знесло. Дуже важка втрата для нас усіх”.

Народився Ігор Шаповал 18 травня 1975 року у м. Кременчук, пише сайт “Світловодськ“. У 1992 році закінчив Світловодську загальноосвітню школу №1, навчався у Дніпровському училищі МВС України. У 2005 році закінчив Національну академію МВС України. З 1997 по 2007 рік працював в органах внутрішніх справ МВС на посаді оперуповноваженого карного розшуку. З 18 серпня 2015 року по 10 жовтня 2016 року служив у 42-му окремому мотопіхотному батальйоні розвідником.

Через деякий час після демобілізації вирішив продовжити військову службу за контрактом у 57-ій окремій мотопіхотній бригаді.

Побратими запам’ятають Ігоря, як людину відповідальну і рішучу, з яскравим почуттям гумору і щирою посмішкою. Колишній начальник Світловодського відділу поліції Дмитро Ткачонок, нині заступник начальника обласного Управління Національної поліції, на своїй сторінці у ФБ написав:

“Своя смерть це не про тебе друже. Сьогодні в зоні АТО загинув на розтяжці Ігор Шаповал, відчайдух, справжній офіцер з яскравим чоловічим характером, мєнт до мізку кісток, талановитий опер родом з 90-их. А ще — справжній патріот! А ще — батько! А ще — син! А ще ГЕРОЙ! Маю честь бути твоїм другом, брате! Вічна пам’ять”.

У Ігоря залишилися 11-річна донька Діана, батько Анатолій Якович, мама Таїса Федорівна. Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого Героя неоголошеної війни.

Скріншот із відео
Поширити:

Залишити коментар:

коментар