Стрілянину на 101-му мікрорайоні у Кропивницькому влаштували іноземці: поліція затримала двох осіб

Трьох осіб, учасників перестрілки, яка вчора сталася на 101-му мікрорайоні у Кропивницькому, встановлено. Двоє з них зараз спілкуються з поліцейськими, для третього – це питання «недалекої перспективи».

У прес-службі обласної поліції повідомили, що пригода сталася в одному з спальних мікрорайонів Кропивницького 10 квітня після 19.00. Перехожі та місцеві жителі стали свідками історії, як біля під’їзду багатоповерхівки спинився автомобіль. Його пасажири вийшли з салону, зайшли в приміщення, а вже на зворотному шляху ті ж особи попрямували до іншої іномарки. Гучну сварку між трьома невідомими та їх опонентом завершили звуки, схожі на постріли. За хвилину учасники пригоди роз’їхалися. Стрілки просто втекли, а товариш потерпілого, який був за кермом машини, доправив пораненого до лікарні.

“Все сталося в одному з мікрорайонів Кропивницького після 19-ї години. Жителі обласного центру зателефонували до поліції та повідомили, що чули постріли.
На місце виїхала слідчо-оперативна група. Там же поліцейські виявили на землі плями, схожі на кров. Як з’ясувалося, внаслідок вогнепального поранення отримав травми 36-річний місцевий мешканець. Чоловіка доправили до лікарні у важкому стані.
Протягом кількох годин працівникам поліції вдалося встановити учасників та обставини пригоди.
За попередньою інформацією, троє громадян, уродженців іншої країни, на автомобілі БМВ під’їхали до багатоповерхівки у справах. На зворотному шляху зустріли місцевого жителя, з яким деякий час сварилися… У підсумку двоє зловмисників дістали зброю – пістолет та мисливський обріз – і кілька разів поцілили у потерпілого.
У результаті проведених заходів місцезнаходження двох підозрюваних було встановлено. Обидва переховувалися в сусідньому районі у квартирі, яку винаймали.
Подію кваліфіковано як замах на вбивство”, – повідомив на своєму Фейсбуці головний поліцейський області Сергій Кондрашенко.

Як речовий доказ вилучено також автомобіль марки БМВ, що використовувався для втечі після скоєння злочину. Подію кваліфіковано як замах на вбивство. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 15 та ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. За такі дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Нагадаємо, вчора у Кропивницькому на 101-му мікрорайоні сталася перестрілка, в області було оголошено план-перехоплення. Унаслідок стрілянини одна людина опинилася в реанімації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар