Екс-командир кропивницького батальйону “Святослав” очолив поліцейські добробати України

В'ячеслав Шевченко

Командир кропивницького батальйону спеціальної поліції “Святослав” В’ячеслав Шевченко отримав підвищення і тепер займає посаду заступника начальника управління діяльності підрозділів особливого призначення Нацполіції – начальника відділу керування підрозділами патрульної служби поліції особливого призначення.

Про це Першій електронній розповів сам командир.

За його словами, зараз він командує всіма добробатами, які підпорядковуються Національній поліції України. Це такі батальйони, як “Святослав”, “Кривбас”, “Січеслав”, “Чернігів”, “Черкаси” та ін. А також полки “Харків” і “Київ”.

В’ячеслав Шевченко повідомив, що наказ про його призначення голова Нацполіції України підписав 1 квітня. Наразі військовий освоюється на новій посаді.

В’ячеслав Шевченко керував батальйоном “Святослав” (до грудня 2016 року – “Кіровоград”, – ред.) з 28 квітня 2014 року до призначення на нову посаду.


Шеврон батальйону “Святослав” / фото wikimedia.org

Батальйон «Святослав» — добровольчий батальйон патрульної служби поліції особливого призначення, створений в травні 2014 року у структурі УМВС України в Кіровоградській області як батальйон міліції «Кіровоград».

10 липня 2016 року було запропоновано, а 10 грудня батальйон перейменовано на «Святослав» — на честь князя Святослава.

1 серпня 2014 року бійці батальйону склали присягу на вірність українському народові. На складанні присяги були присутні заступник Міністра внутрішніх справ України Микола Величкович, керівник Департаменту міліції особливого призначення Віктор Чалован, начальник УМВС України в Кіровоградській області Анатолій Вітюк.

Батальйон регулярно перебував в зоні АТО для участі в бойових діях проти терористів та російських загарбників. Підрозділи батальйону перебували в районі населених пунктах Дебальцеве, Миронівка, Вуглегірськ, Волноваха, Маріуполь та ін.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар