У Кропивницькому активісти приготували міністру юстиції гарбуз

У Кропивницькому громадські активісти, які прийшли з пікетом до приміщення Головного управління юстиції області, приготували міністру Павлу Петренку гарбуз.

Таким чином активісти хотіли висловити своє ставлення до міністра, який не дивлячись на анонсований візит до Кропивницького, не приїхав сюди. За інформацією, яку озвучили в Кіровоградській ОДА, замість Павла Петренка до нас прибув його заступник Гія Гецадзе.

Близько 11 години активісти зібралися біля приміщення Головного управління юстиції області на Дворцовій. Півтора десятки мітингуючих прийшли з плакатами “Чому призначено корупціонера Мамченка?”, “Стоп кадровй корупції”, “Де очищення влади?” та “Плата за виконавче провадження, це що?”. Серед мітингуючих були представники громадських рад при виконкомі міськради Кропивницького та Кіровоградської ОДА, а також активісти Радикальної партії Ляшка.

DSC_0561

Пікетуючі хотіли запитати у міністра юстиції, чому замість учасника АТО Віктора Кондратюка, який очолював обласну юстицію, рік тому призначили особу, яка на їх думку, заплямована правопорушеннями та корупцією.

“Ми очікували приїзду міністра, і думали з ним зустрітись. У Павла Петренка ми хотіли запитати, чому звільнили з посади керівника обласної юстиції учасника АТО Кондратюка, а вже через декілька тижнів на місце першого заступника поставили правопопрушника, за яким тягнеться шлейф кримінальних судових проваджень. В тому числі, є рішення суду, яке він повинен виконувати, як дзеркало юстиції, але виконавче заблоковано”, – розповів організатор акції юрист Ігор Погасій.

DSC_0570

Крім того, у активістів були запитання щодо законодавства щодо доступу до суду.

“Ми бачимо, які дикі шалені ставки збору держава ввела, для того, щоб громадянин спілкувався з судом. Це є бар’єр для вільного доступу до суду, не кожен може собі дозволити сплатити такі суми”, – обурився Погасій.

Про заплямовану репутацію нинішнього першого заступника керівника обласної юстиції Мамченка розповів також член Громадської ради при Кіровоградській ОДА Сергій Кернесюк.

“На сьогодні в керівництві Головного територіального управління юстиції області перебувают особи, які керували виконавчою службою одного з районів міста, і підлеглі яких у свій час проходили по кримінальним справам у зв’язку з крадіжками зі взломом без відповідних рішень судів. По цим справам є документи, я також інформував про це міністра юстиції Петренка, але чи дійшли до нього ці листи, невідомо, адже відповіді були підписані заступниками. Якщо міністру моя інформація буде цікава, я надам документи по цим фактам”, – розповів Сергій Кернесюк.

DSC_0562

Аби зустрітись з міністром, активісти зайшли до приміщення обласної юстиції, проте Павла Петренка там не було. Після цього всі пікетуючі вирушили до обласної адмівністрації, де прес-конференцію мав давати його заступник Гія Гецадзе.

DSC_0565

Разом з собою активісти понесли гарбуз.

“У давнину так робили, якщо дівчина не хотіла спілкуватися з чоловіком, то вона давала йому гарбуз. Нехай буде зворотній зв’язок, якщо міністр не хоче з нами спілкуватися, то ми йому нагадаємо, що ми з ним теж у відповідний момент не захочемо мати справу”, – наголосив Ігор Погасій.

Крім гарбуза, активісти планують передати заступнику міністра юстиції резолюцію мітингу.

DSC_0575

Поширити:

Залишити коментар:

коментар