У Кропивницькому через дірявий дах будинку позаливало квартири і зіпсувалася побутова техніка

У кропивничан, які живуть у триповерховому багатоквартирному будинку за адресою вул. Будівельників, 1а через дірявий дах залило квартири і згоріла побутова техніка.

Як розповіла Першій електронній мешканка 3-го поверху цього будинку Катерина, дах в будинку тече давно, і вони з сім’єю намагались залатати дірки самотужки, проте нічого не вийшло. А нещодавно, коли йшли протяжні дощі, їх квартиру залило повністю. Більш того, через замикання електромережі у них згорів котел автономного опалення.

“Цього разу текло від горища до підвалу. У нас замкнуло проводку, згорів котел автономного опалення, wi-fi роутер, лампочки. У сусідів згорів комп’ютер. Ми досі живемо без опалення, адже ремонт котла дороговартісний. В квартирі холодно, нещодавно захворіла маленька донька”, – розповіла Катерина про проблеми спричинені затопленням.

За її словами, вони вже звертались до ЖЕО, але жодної реакції не було.

Як вдалося з’ясувати у міськраді, будинок по Будівельників, 1а перебуває на балансі ЖЕО №1. Заступник міського голови Кропивницького Олександр Мосін запевнив, що проблема буде вирішена.

“Є проблема – її треба вирішувати. Ми поставимо завдання начальниці ЖЕО Світлані Коваловій, щоб вона обстежила цей будинок, і внесла пропозицію. Потрібно визначити фронт роботи, а потім виконати”, – наголосив Мосін.

Начальник управління ЖКГ міськради Віктор Кухаренко констатував, що якщо дах цього будинку потребує капітального ремонту, то цього року його вже не виконають. Наразі ж, шукатимуть тимчасове вирішення проблеми.

“Наше управління, спільно з керівниками ЖЕО, у середу проведе обстеження будинків, де існують скарги. Лише після цього ми зможемо прийняти рішення, чи це капітальний ремонт потрібно робити, чи за рахунок поточного можна усунути проблему. Якщо є можливість відремонтувати дах малими витратами, то ми його швидше відремонтуюмо”, – розповів Віктор Кухаренко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар