Кропивницькі меценати здійснили мрії медиків, які були поранені в АТО

Анестезіолог Кіровоградської обласної лікарні Остап Сабат виконав для військових медиків пісню Океану Ельзи "Не твоя війна"

Вчора, 12 жовтня, у Кропивницькому стартував благодійний марафон “Серця, опалені війною”, приурочений до Дня захисника України.

Марафон складався з 7 новел, у яких змальовані герої сучасності. 7  новел – це 7 болючих томів нашого сьогодення.

Новела 5. «Медики на війні»

Кропивницький відправив на війну не одного медичного працівника. Точніше, більшість із них пішли туди добровольцями – рятувати життя нашим солдатам під залпами ГРАДів та чергою кулеметів. Серед них працівники центральної міської лікарні – Андрій Сидоренко та Віталій Пилипьонок, працівники лікарні швидкої допомоги – Валентин Сєріков та Андрій Босий.

Новела 1 і 2. День захисника України у Кропивницькому: пам’ять полеглим, подяка незламним кіборгам

Є ще один герой у білому халаті, який не може не викликати захват – це Костянтин Головецький, головний медик, який рятував наших хлопців під час захисту Донецького аеропорту.

Під час оборони Костянтин Головецький отримав поранення в ногу, але своєї справи не покинув. Наступним його відрядженням був Краматорськ. Там він отримав важке поранення, внаслідок якого втратив нирку… Зараз він у Кропивницькому. Найбільша його матеріальна мрія – нарешті купити собі квартиру. Частину грошей Костянтин уже зібрав, але цього все одно мало.

Новела 3. Військовому, що пройшов Афганістан і АТО, міська влада поверне відібрану банком квартиру

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко вирішив стати меценатом для головного медика Донецького аеропорту і пообіцяв докласти необхідну суму коштів для купівлі житла. Завдяки цьому незабаром у Костянтина з’явиться власне житло.

Костянтин Головецький
Костянтин Головецький

А от для хірурга з Кропивницького – Івана Фендака, який зараз працює урологом в обласній лікарні,  – найзаповітнішим бажанням зараз є відновити до робочого стану поранену під час мінометного обстрілу праву руку. Адже для хірурга неробоча рука – це вирок для подальшої професійної діяльності. Реабілітація коштує дорого – 2,5 тис. грн на день.

Новела 4. У Кропивницькому закоханим медсестрі та спецпризначенцю подарували новий плазмовий телевізор

Допомогти Івану Фендаку вирішила генеральний директор «Друкмаш-Центру» Людмила Шубіна, яка під час благодійного марафону «Серця, опалені війною» вручила лікарю сертифікат на 25 тис. грн для реабілітації у санаторії в Мотричах.

«Я прекрасно розумію, як почувається людина, коли тіло відмовляється її слухатися. Те, що сьогодні я вийшла на сцену сама – для мене великий подвиг. Сподіваюсь, що реабілітація допоможе Івану і він знову повернеться у професію – буде оперувати пацієнтів», – сказала Людмила Шубіна, вручаючи сертифікат.

DSC_1003
Іван Фендак та Людмила Шубіна

Поширити:

Залишити коментар:

коментар